Kategoriler
Genel

Palmiye Park’tan Son Haberler

Ruhsatımızı aldık, kazmayı vurduk. 17 Temmuz Perşembe sabahı saat 11de temel atma törenimiz olacak. Herkesi bekleriz.
İlk etapta satışa sunduğumuz 34 dairenin yarısı satılmış durumda. Piyasaların halini düşününce henüz temel atmadan ulaştığımız bu rakam çok heyecan verici ve projemizin ne kadar doğru olduğunu kanıtlıyor.
Satış ofisimiz açıldı. Ben kullanmıyorum ama çaya bekleriz.
Rönesans inşaat 800m ilerimizde Türkiyenin en büyük outletının inşaatına başlıyor. Aşağıda bugün Yeni Asırda çıkan haberi ekledim.
Bornova Forum açıldıktan sonra etrafındaki gayrimenkulların yaptığı prim düşünülürse, projemizden bu aşamada ev alanları çok güzel karlar bekliyor. Keza, bizim yerimiz Bornova Forum bölgesinden daha nitelikli gerek ulaşım gerekse iş merkezlerine yakınlık olarak.
Daha fazla reklama gerek yok şimdilik. 17 Temmuzda görüşmek üzere.

10 Temmuz 2008 Yeni Asır
“Türkiye’nin en büyük ‘Outlet’i İzmir’de olacak”
Rönesans Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, İzmir’e 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, hedeflerinin 2012 yılına kadar 1 milyar dolarlık yatırım ve 10 bin kişilik istihdam sağlamak olduğunu söyledi. Ilıcak, Başkan Yardımcısı Kamil Yanıkömeroğlu, Yönetim Kurulu üyesi Murat Özgümüş, Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, Swiss Otel Grand Efes’te düzenlenen basın toplantısıyla optimum alışveriş merkezi projesini tanıttılar. Merkezin temelinin Ağustos ayında atılacağını, 2009 yılının Ekim ayında da açılışını planladıklarını belirten Ilıcak, İzmir’in iklimini de göz önünde bulundurarak, merkezin mimarisine özel önem verdiklerini, benzer iklim koşulları nedeniyle bu tür merkezler konusunda uzman Los Angeles merkezli bir firmaya proje hazırlattıklarını kaydetti. Ilıcak, ”En iyi projemiz” olarak tanımladığı merkezin açık ve kapalı alanların bir arada kullanıldığı merkezin, teraslarla süslü mimarisinin Türkiye’nin bir çok yerinde taklit edileceğini savundu. Merkezin, yapım aşamasında 2 bin 500, tamamlandıktan sonra ise yine 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını ifade eden Ilıcak, İzmir’e şu ana kadar 500 milyon dolara ulaşan yatırımlarını, 2012 yılına kadar 1 milyar dolara çıkarmayı düşündüklerini belirterek, Balçova ve Karşıyaka’da iki merkez daha açma yönünde çalışmaları olduğunu kaydetti.

10 BİN KİŞİ İSTİHTAM EDECEK

Ilıcak, 2012 yılında 10 bin kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Yanıkömeroğlu da yaptıkları araştırmalar sonucu Gaziemir bölgesindeki arazinin çok uygun olduğuna karar verdiklerini belirterek, ”İzmir halkının çok kolay ulaşabileceği bölgede, İzmir’e yakışan bir projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Türkiye’de tamamlanmış veya devam eden 10 projeleri bulunduğunu ifade eden Yanıkömeroğlu, 2012 hedeflerinin ise 25 merkez olduğunu söyledi. Avi Alkaş da çalışmalarının ”her şehre en az bir Optimum” sağlanıncaya kadar süreceğini belirterek, Optimum merkezlerinin yeni gelişen outlet anlayışını temsil eden en istikrarlı zincir olduğunu söyledi. Alkaş, alışveriş merkezlerinin kayıtlı istihdama önemli katkı sağladığının da altını çizerek, bin kişiye düşen metre kare alışveriş merkezi oranları göz önüne alındığında, Türkiye geneli ve özellikle İzmir’in daha fazla yatırımı kaldırabileceğini ifade etti. Tanıtım toplantısına katılan Gaziemir Belediye Başkanı Yüksel ise ilçelerinde böyle bir projenin hayata geçiyor olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, ”Gaziemir, İzmir ve Türkiye kazanmış olacak” dedi. Türkiye’nin en büyük outlet alışveriş merkezi olacağı bildirilen merkezde, hipermarket, yapı market, eğlence merkezi, buz pateni pisti, sinema, elektronik market ve diğer dükkanlarla birlikte 57 bin metre kare kiralanabilir alan bulunacak. Merkez 200 milyon dolara mal olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.