Kategoriler
Gaziemir Genel

Gaziemir’de Kumaş Masa Örtülü bir Balıkçı


Balık diyince insan tabi denize karşı biryer düşünüyor ama deniz kenarında fiyatlar o kadar yükseldi ve kalite o kadar düştü ki, insan kafasını kaldırıp başka yerlere bakma ihtiyacı duyuyor.
Kendini meşhur ilan eden Kordon’daki AliVeli Usta’nın yerinde suratsız bir işyeri sahibinin bakışları altında kağıt masa örtüsü üzerinde sadece dış tarafı dil balığı olan ve içindeki balık renkli şeyi dil şiş diye götürüp adam başı 75TL ödedikten sonra eğer hala mutlu mesutsanız size diyecek birşeyim yok.

Gaziemir’de ESBAŞ’ın biraz ilerisinde, havaalanına giden yol üzerinde Hugo Boss’un hemen arkasında, senelerin ustası Mehmet’in açtığı balıkçı’da modern bir restoran bulacaksınız. Pink Martini müzikleri eşliğinde şık kumaş masa örtülerinin üzerinde hep güleryüz ile sunulmuş harika ve taze balıklar yiyebilirsiniz. İlk defa burada yediğim Granyöz adlı çok çirkin görünümlü ama muhteşem lezzetli bu balığı denemenizi öneririm. Salata ebatları her ne kadar normal insan boyutlarının bir kaç katında olsa da, yine de birşekilde balığa yer kalıyor. Yemek sonunda sunduğu portakal ve limon kabuklu fırınlanmış pekmez sırf bu yüzden oraya tekrar tekrar gitmenize yol açabilir.
En çok yediğim günde bile 30-35 TL hesap geldi.
Gaziemir’de bir ilk olan bu restoran ve servis kalitesi Alsancak’lı ustalara örnek olur inşallah.
Son nokta; Mehmet’in yeri Palmiye Park’tan yürüyüş mesafesinde. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.