Kategoriler
Genel İlk defa ev alacak olanlar

Hayalinizdeki Evi Bulmak için 5 Ponpon Kız Kuralı!

Hepimizin hayalini kurduğumuz, uzun seneler yaşamak istediğimiz bir evi vardır. Türk filmlerinde pembe panjurlu, akpak duvarlı, mavi kapılı, kırmızı çatılı şirin mi şirin bir ev olarak anlatılır bu hayal.

Geçen hafta FIBA 2010 Basket Dünya Kupası maçlarından bir kaçına gittim. Maçlar heyecanlı değildi ama molalarda çıkan Ponpon kızlar maçların o açığını kapattılar. Evli barklı bir Emlak Gurmesi olarak tabii ki Ponpon kızlara acayip güzel yaratıklar olarak değil ama bir gayrimenkul dersi olarak baktım! Daha önce İzmir’de Ev Alırken Kazanmanın Sırlarını açıklamıştım; bu sefer ponpon kızlardan öğrendiğim hayallerindeki pembe panjurlu evi bulmaya çalışanlara yardımcı olabilecek 5 kuralı açıklıyorum!
1. Değişmeyen Beklenti: Ponpon kız diyince kimse benim gibi 90+ kilo kıllı saçlı bir adam görmeyi beklemiyor; dünyanın her yerinde bu böyle. Ponpon kelimesi çok basit olabilir ama kelime ile gelen beklentiler her yerde aynı ve yüksek. Hayalinizdeki ev için de değişmeyecek beklentilerinizi belirleyin. Satış elemanlarının, müteahhitlerin şekillendirmesine izin vermeyeceğiniz önceliklerinizdir bunlar. Örneğin benim değişmeyen beklentilerim; zamanla eskimeyecek bir mimari tarz, dayanıklı malzemeler, anlaşabileceğim komşular…
2. Çarpıcı Kıyafetler; O sahada 30.000 kişi dans ediyor olsa hangileri Ponpon kız diye sormazsınız! Kıyafetler çok canlı, açık saçık, ve cart renklere sahip. Kızlar zaten güzel ama kıyafetlerin çarpıcılığı ile kızları adeta gözünüze sokuyorlar. Hayalinizdeki evin de bu kadar dikkat çekmesini ister misiniz bilmiyorum ama ben istemem. Çoğu yeni binada gördüğüm giydirme cepheler, garip renkler, saçma sapan kaplamalar ponpon kızların bu cart renkli kıyafetlerine benziyor! Gözüme sokmaya çalışmayın abi, güzelse güzeldir zaten.
3. Esnek Hareketler; Sanki bu kızların kemikleri yok. Bacaklar kollar birbirine karışıyor ama yine de çok mutlu gözüküyorlar. Hayalinizdeki ev de ailenizin zaman içerisinde değişecek beklentilerine uyacak şekilde esnek olabilmeli. 200 m2 bir ev de 2 çocukla yaşarken çocuklar üniversiteye gidince evin boş kalan 100 m2 sinde spor salonu açmayı düşünmüyorsanız hayallerinizden büyük bir evde yaşıyorsunuz demektir.
4. Gülen Yüz; Asık suratlı ponpon kız gördünüz mü hiç? Sanki dünyanın en güzel haberini almışlar ve hep beraber çıkıp dans ederek kutluyorlar gibiler. Benim hayalimdeki ev de, uzaktan gördüğüm ve kapısından içeri girdiğim andan itibaren yüzümü güldüren ve dışarıdaki hayatı unutturan bir yuva. Evi yuva yapan içinde yaşayanlardır ama yine de akan bir çatı, damlayan bir musluk, gıcırdayan bir kapı pek gülen yüz sebebi olmaz.
5. Güzel Kızlar; Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça gibi züğürt tesellisine inanan birisi değilseniz siz de bendensiniz. Güzellik kavramı herkese göre değişebilir ama belli ki bu ponpon kızlar belli bir standardı yakalamış; kocaman gözler, minicik beller, upuzun bacaklar vs… Şu 3 kelime bile güzellik tanımı için yeter. Hayalinizdeki evin güzelliği size özgü olacaktır ama yine de bazı standartlar vardır; kimse büyük ama kullanışsız bir mutfağa güzel diyemez herhalde, bkz. Züğürt tesellisi… Güzel ve kalıcı mimarinin de bazı kuralları vardır, bakın etrafınızdaki eski rum evlerine göreceksiniz. Kendi güzel tanımınızı yaparken etrafınızdan yararlanın. Mesela Banu’nun her dergide, gazetede vs… gördüğü güzel mobilyaları, kapıları, pencereleri, mutfakları vs… beğenip kesip sakladığı bir defteri var. Belki hepsi bir araya gelince güzel olmaz ama en azından bir güzel ev tanımı yapmamıza yardımcı oluyor.
Ayşe Arman gibi ev ararken bu kurallar da yanınızda olsun 🙂 

Sizin Ponpon kız kuralınız hangisi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.