Ekim ayında başlattığım İzmir’de aylık satılık konut fiyatları yazılarıma Kasım ayında ara vermiştim. Bıraktığım yerden senenin özetini yaparak topluyorum.
1 sene önce yine bu zamanlarda çok iddialı bir kehanette bulunup 2010’da İzmir’de yeni ev fiyatlarının en az %30 yükseleceğini söylemiştim. Özellikle Gaziemir, Bornova, Karşıyaka Örnekköy ve Çiğli gibi şehrin genişleme aksında bulunan muhitlerde tahminime yakınlaşan artışlar yaşandı. GAZİEMİR ve MENDERES‘te fiyatlar uçtu gitti. Gaziemir ve Evka-7 arasında kalan bölgede başlayan yeni sitelerde temelden 200.000 – 250.000 TL’ye daireler satılmakta. Örnekköy civarında yeni sitelerde 250.000 TL’ye daire neredeyse artık yok gibi.
– Satılık Fiyatları 2010’da nasıl değişti (Kasım 2009 – Kasım 2010)
- İzmir geneli: – %3,9 (Düştü)
- Gaziemir: % 5,32 (Yükseldi)
- Bornova Yeşilova: % 10,75 (Yükseldi)
- Karşıyaka Örnekköy: % 7,67 (Yükseldi)
- Çiğli: % 9,88 (Yükseldi)
- Çiğli Egekent: % 2,37 (Yükseldi)

5 replies on “İzmir’de Konut Fiyatları 2011’de ne olur? 2010’da Nasıl Değişti!”
Teşekkürler Tevfik bey. Adım Serdar 🙂
Tevfik bey, biraz daha spesifik olsanız daha yararlı olur. balçova ve narlıderede fiyat artacak demek kolay; ne kadar artacak, neresi artacak, dükkanlar şu an ne kadar, metro açılınca ne olur? vs… teşekkürler.