Kategoriler
Çiğli Genel

Gediz Üniversitesi, Menemen’in ilk Üniversitesi


Geçenlerde Katip Çelebi üniversitesinin Çiğli’ye inşaa edileceği haberleri basında yer almıştı. Katip Çelebi’den önce hayata geçen yep yeni bir üniversitemiz daha var.
İzmir’in en büyük vakıf ve en yeni üniversitesi Gediz Üniversitesi’ne yolum düştü geçen gün. Çok etkilendim; hani neredeyse öğrenciliğe özenecektim tekrar!
Gediz Üniversitesi Çiğli’ye Menemen’e bağlanan Seyrek beldesinde. Bizim Zirvekent‘ten arabayla 15dk sürdü. Kampüsten bir 15dk daha giderseniz Egekoop Villakent’e ulaşılıyor.
Yolu biraz uzak ama otobüs varmış.
Kampüs pırıl pırıl, bazı bölümlerinde inşaat var ama çok iş kalmamış.
Binaların içi modern ve zevkli. Tavanlar biraz alçak gibi geldi bana ama herhalde samimi bir ortam korumaya çalıştıkları için yapmışlardır.
Kampüs etrafında henüz birşey yok, kır kahvaltıcısından başka. Bir de ‘Öğrenciye lüks kiralık ev’ diye bir reklam tabelası!
Geçen haftasonu gazetelerde haber çıkmıştı ‘Gediz bereketi‘ diye; sözde emlak fiyatları 2’ye 3’e katlamış! Daha üniversitede hayat anca başlarken neyin fiyatı niye artıyor anlamadım ama belli ki birileri ortalığı şişiriyor. Üniversite’nin bölgeye değer katacağı kesin ama şişirmeye gerek yok. Aynı şey yakın zamanda İzmir Teknoloji Üniversitesi’nde de yaşanmıştı; etrafı değer kazanacak diye bir çok insan gitti oralardan arsa aldı, yurt yaparız diyenler bile oldu ama onca senedir hala değerlenen birşey yok. Bir üniversitenin etrafının gerçekten değerlenmesi için Ekonomi Üniversitesi veya Bilkent gibi zengin öğrencileri getirmesi lazım; zengin çocuk cebinde parayla gelir, para harcar, etrafta ekonomik hareket olur. Buca Tınaztepe kampüsünün etrafına bakın, bir çok özel yurttan başka birşey yok; çünkü o kampüsteki fakülteler daha çok ekonomik gücü sınırlı çocuklar için. Ama Balçova’daki Ekonomi Üniversitesi’ne giderseniz tam tersi bir resim görürsünüz.
Gediz Üniversitesi’ndeki bölüm ve programlara bakınca burada da paralı çocuklar olabilecek gibi gözüküyor ama zaman içinde göreceğiz.
Yapanların eline sağlık, çok güzel olmuş; umarım verecekleri eğitim de kampüs kadar güzel olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.