Kategoriler
Genel

Gurbetçiler için İzmir’de en uygun semtler!

Zamanı geldi… Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yavaş yavaş özellikle seçim zamanı Türkiye’ye gelecek. Çoğunun hayali anavatanlarında ceplerine uygun ve güvenilir bir ev sahibi olmak ve belki bir gün yurtlarına geri dönmek.

2 sene önce bu sayfada Gurbetçilere Türkiye’den Ev Alma Tiyoları yazımda gurbetçi vatandaşlarımızı Türkiye’de ev alırken bekleyen tehlikeler için uyarmıştım… Yazıyı tekrar okumalarını öneririm.

Geçen bu zamanlarda emlakkulisi.com’dan soru soran Almanya’da yaşayan bir vatandaşımız Çiğli’de 18 ay önce bir ev aldığını ve evin 6 ay sonra teslim edileceği sözü verildiğini ama 2 haftadır müteahhide ulaşamadığını söylemişti. Ben de kendisini kıramayıp hiç üstüme vazife olmadığı halde gidip inşaatı bulmuştum. İnşaatta hiçbir hareket yoktu. Yapımcı firmanın telefonları kesikti. O vatandaşa nasıl bir cevap vereceğimi bilememiştim ama allahtan bir hafta sonra inşaatta yavaş da olsa bir hareketlenme başlayınca onun adına sevinmiştim. Üzerinden 1 sene geçti bu olayın; o proje bizim Zirvekent projesine çok yakın olduğu için arada bir gidip bakıyorum. O projenin bitmesine ne yazık ki daha en az 1 sene var. Yani Almanya’da yaşayan vatandaşımıza 6 ay diye verilen söz yaklaşık 2.5 sene gecikecek.

Gurbetçi vatandaşlarımız için İzmir’de en uygun semtler bence şöyle;

– Gaziemir; havaalanına, çevre yollarına, kuşadası / çeşme gibi tatil beldelerine yakınlığı sebebiyle

– Çiğli; çevre yollarına, foça / ayvalık gibi tatil beldelerine yakınlığı, İzmir’in en uygun fiyatlı evleri ve deniz manzarası olması sebebiyle

– Güzelbahçe; bütçesi daha rahat olan gurbetçi vatandaşlarımız için, denize ve çevre yoluna yakınlığı, müstakil bahçeli ev alabilme şansı olduğu için

– Urla; Fiyatları Güzelbahçe’nin üzerinde ama bir gün keyifli bir emeklilik hayatı isteyen gurbetçilerimiz için tüm medeniyete yakın ve daha temiz havalı başka bir yer yok.

Yolunuz açık olsun.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.