Kategoriler
Ev Satın Almak Genel İzmir Satılık Ev

Bir kilo mutluluk kaç para eder?

Çevremizdeki şeylerin değerinden daha çok fiyatına önem verdiğimiz için, hayatımızı güzelleştirecek fırsatları bazen etiketi yüzünden kaçırabiliyoruz.

Geçen hafta facebook emlakgurmesi grubunda bir hesap paylaştım; 2+1 normal ebatlarda bir daire yaklaşık 95.000 kilo çekiyor… Demir, beton, tuğla, sıva, parke, seramik vs… dahil.

Şimdi, günlük hayatınızda tükettiğiniz şeyleri düşünün. Bunlardan hangisinden 95.000 kilo alsanız kaç para eder, ne kadar sürer, kullandıktan sonra geri satabilir misiniz? Ekmek, domates, çikolata, su, tavuk, et, kazandibi, dondurma, sigara vs…

Belki bunlardan hayat boyu 95.000 kilo tüketmeyeceksiniz ama yine de bir evin fiyatı ucuz mu pahalı mı acaba diye düşünürken farklı bir açıdan bakmanıza yardımcı olacaktır.

Tabii bir de, kilo hesabı yapamayacağımız soyut değerler var. Yeşim’in söylediği gibi, komşuların düzgünlüğü, evin huzuru, havasının temizliği, vs… Bir parça çikolata sizi 10 dakika mutlu edecektir; düzgün komşularınızın olduğu, nezih bir muhitte, ferah bir ev ise sizi ve ailenizi yıllarca… Şimdi buna kaç para demek lazım? 2.5 TL’lik çikolata 10 dakika mutlu ediyor, yani dakikası 25 kuruş. 10 sene mutlu mutlu yaşayacağınız bir evin dakikasına 25 kuruş verseniz, 1.300.000 TL eder!!!

Buevkacpara.com yarışmamız devam ediyor. Son katılım 8 Temmuz Cuma!

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.