Kategoriler
Emlak Kulisi

Deniz OKUYUCU Emlak Kulisi üzerinde sormuş

Deniz OKUYUCU:Sayın DAĞISTAN: Şemikler bölgesi için soru sormuştum.Aynı soruyu tekrar olacak ama İdareciler sitesi ve 25 yıl konutlarının mayıs Haziran ayında açılacak olması nedeniyle Ege Koop bölgesi için tekrar düşüncelerini alabilirmiyim?Teşekkürler…

Cevap: İlk sorunuz yarıda kesilmiş. Tekrar sorar mısınız lütfen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kategoriler
Emlak Kulisi

Deniz OKUYUCU Emlak Kulisi üzerinde sormuş

Deniz OKUYUCU:Serdar Bey iyi akşamlar; Egekoop Körfez evlerinde dairem var şu an yenigirne civarlarında kirada oturuyorum.Bu sene körfez evlerinin önündeki gecekondular yıkılacak 25 yıl konutları haziran ayında oturum başlayacak idareciler konutları yerleşime başlayacak çevre düzenlemesi ile okul jandarma karakolu büyük alışveriş merkezleri vb.yapılacağı söyleniyor.Çevre düzenlemesi ile fiyatlar ikiye olmasada %50 artar diyorlar.Eşim Şemikler civarında kentsel dönüşüm yapılan alandan bir daire almamızı egekoop’ta oturmak istemediğini söylüyor.Egekoop ödemesi 3 yıl kaldı 0,78 faizle dönüşüm yaptırmıştım. Ankara Eryamanda bir dairem daha var onunda tokı iiçin halkbanktan 0,85 faizle ödeme yaptım 2 yıl kaldı.Ankara eryamana metro gelmedi ama daireler değer kazandı gibi.8 ayda borcu devrederek 123 ‘den 145 lere falan geldi.
1. Şemiklerden daire almak doğru olurmu? Eryamanı satıp üstüne biraz kredi çekerek.Faizler maalesef yükseldi 25-30 bin tl civarı ile max. 170.000 kadar. Şemiklerin içinden Çiğli’

Cevap: Öncelikle, sorunuz 1. şıkta kesilmiş…
Fiyatların %50 artması için kapıda bekleyen yüzlerce alıcı olması lazım, kredi faizlerinin düşmesi lazım, satış fiyatının düşük olması lazım vs… Böyle beklentiler içine girerseniz üzülürsünüz.
Şemikler Karşıyaka’nın merkezi, düz ayak ve herşey var. 25. Yıl Konutları modern bir yaşam alanı ama Şemikler gibi bir semtte değil. 25. Yıl konutlerının fiyatlarının ne olacağını bilmek için ilk etapta bitirilen Ege Koop evlerinin güncel fiyatlarına bakmanız iyi bir gösterge olacaktır.
Kullanıdığınız faiz oranları çok iyi; hangisini satarsanız satın, şu an alacağınız evde çok daha yüksek maliyetli bir krediye gireceksiniz. Bunu da göz önüne almanız gerekir. Düşük faizli kredilerde kalan borcunuzun miktarına göre, o borçları kapamadan (ucuz parayı kullanıp) yeni yatırımınızı yapabilirseniz toplam kredi maliyetinizi düşürmüş olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.