Kategoriler
Emlak Kulisi

mustafa taşkıran  Emlak Kulisi üzerinde sormuş

mustafa taşkıran :merhabalar serdar bey izmirde kentsel dönüşüm nasıl olucak çok merak ediyorum daha önce bi haberde yerli yabancı birçok büyük inşaat grubunun gözünü izmire diktiğini okudum acaba kentsel dönüşüm biz orta büyüklükteki müteahhhit firmalarını nasıl etkiliyecek biz bu olayın içinde olabilecekmiyiz? ayrıca 10 dairelik arsanın cazip olması için imarının 20 – 30 daireye çıkarılacağı söyleniyor böyle bişey arz talep dengesini bozmazmı izmirde , ayrıca şu an maalesef özellikle bucada arsa bulamıyoruz birçok müteahhhit ayrancılar torbalı tarafına gitti bana ise çok uzak vede riskli geliyor oralar özellikle bu kentsel dönüşüm projelerinden sonra siz ne dersiniz bu bölgeler için? son olarak bende işini iyi yapamaya çalışan bir müteahhit olarak siz kendinizi bu kadar nasıl ve ne şekilde geliştirdiniz acaba bize neler tavsiye edersiniz? sağlıcakla kalın.

Serdar Dağıstan : 
Daha önce adınızı Ali Ak olarak bildirmiştiniz, sanırım isim değişikliği oldu, hayırlısı olsun 🙂 Size yardım etmeye çalışan birisinden neden isim saklar bazı okurlar bilmiyorum ama herhalde geçerli bir sebep vardır.
Kentsel dönüşüm zor bir süreç olacak; İstanbul’daki örneklerine bakınca merkezi bölgelerde dönüşüme uğrayan bölgelerde arsa maliyetleri çok yüksek olduğu için üst gelir grubuna yönelik projeler yapılmaya başlamış. İzmir’de böyle olursa, orta halli gelire sahip kişiler daha da şehir dışına itilecek gibi geliyor bana. Bunun yanında, kentsel dönüşüm sayesinde İzmir’in %90’ını oluşturan vasıfsız ve kalitesiz binalar yok olacak. Henüz kanunu inceleyemedik ama yakın zamanda hep beraber göreceğiz etiklerini ve yararlarını. Torbalı ve Ayrancılar’da inşaat yapmak yerine arsa almanızı öneririm Mustafa bey. Arsa fiyatları daire fiyatlarına göre çok daha fazla prim yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.