Kategoriler
Konut Projeleri

190 Strand İstanbul’da eylülde tanıtılacak!

Londra’nın merkezinde inşa edilen 190 Strand projesi eylül ayında İstanbul’da satışa çıkacak

Londra’nın merkezinde inşa edilen 190 Strand projesi eylül ayında İstanbul’da satışa çıkacak. Dairelerin metrekare fiyatının 22 bin 500 pound olduğu projede, 65 metrekarelik en küçük evin fiyatı ise yaklaşık 1.5 milyon pound’dan başlıyor
Dünyanın en iyi gayrimenkul piyasasına sahip olan Londra’daki lüks projelerin satışını gerçekleştiren Triangle Group, metrekaresi 22 bin 500 pound’dan satılan konutları İstanbul’a getirecek.
 
River Light ve 375 Kensington High Street projelerini İstanbul’da satışa sunan firma şimdi de Berkeley Grup tarafından Londra’nın merkezinde inşa edilen 190 Strand projesini Türkiye’de satışa çıkaracak.
 
Jones Lang LaSale ile birlikte daha önce Türkiye’deki yatırımcılara Londra’da konut alma konusunda aracılık eden gayrimenkul danışmanlık şirketi Triangle Group’un kurucusu ve CEO’su Metin Güvener, Londra’nın uluslararası bir piyasa olduğunu belirterek, “Buradaki konutlar önce Uzakdoğu’da satışa çıkıyor. Sonra diğer ülkelere ve Londra’ya geliyor. Bu sefer İstanbul’u öne çektik ve proje Singapur’un ardından İstanbul’da satışa sunulacak” dedi.
 
190 Strand projesinin İstanbul’daki satışlarına eylül ayında başlayacaklarını ifade eden Güvener,  Türk yatırımcılarının daha iyi bir fiyattan hem de daha iyi bir konumdan ev sahibi olabileceklerini kaydetti.
 

M2’si 22.500 pound

Eski bir ofis binasının dönüştürülmesiyle yapılan 190 Strand projesinde ilk etaptaki 67 lüks rezidans İstanbul’a satış için getirilecek. 3 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek projede konutların metrekare fiyatı yaklaşık 22 bin 500 pound olarak belirlendi. Bu fiyatın TL karşılığı ise yaklaşık 60 bin liraya denk geliyor. Projede 65 ile 350 metrekare arasında değişen ev seçenekleri bulunuyor.
 
Bu hesapla en düşük evin pound karşılığı değeri yaklaşık 1.5 milyon, TL karşılığı değeri ise 4 milyon ediyor En yüksek evin fiyatı ise 22 milyon lira olarak hesaplanıyor. 190 Strand konutunda beş yıldızlı bir otel konforu sunan lobi, lüks  iş suitleri, sinema, spor merkezi, özel yüzme havuzu ve SPA imkânları bulunuyor.
 

Türklerin payı yüzde 3

Metin Güvener, 3 bin kişiyi baz alarak yaptıkları araştırmaya göre Londra’dan yeni gayrimenkul alanların yüzde 50’sini Asya Pasifik, yüzde 11’ini ise Orta Doğu ülkelerinden yatırımcıların oluşturduğunu belirterek, Türklerin payının yüzde 3 olduğunu açıkladı. Farklı profillere farklı projelerle ulaşmayı planlayan Güvener, Türk yatırımcılarının payının yakın bir gelecekte yüzde 5’e rahatlıkla çıkacağını belirtti.
 

Az konut yapılıyor

Londra’da konut fiyatları metrekare bazında 6 bin ile 40 bin pound arasında değişiyor. Uzakdoğu’dan Rusya’ya kadar farklı ülkelerden birçok yatırımcı buradan gayrimenkul alıyor. Öyle ki yeni yapılan konutların sadece yüzde 20’si İngilizlere satılıyor. Canlı tutulan piyasada fiyatlar da sürekli artıyor. Bunun nedeni arz-talep dengesinde yatıyor. Kentte her yıl 35 bin konuta ihtiyaç var ama sadece 20 bin konut yapılıyor.

Yavuz Karaman / Milliyet

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/190_strand_istanbulda_eylulde_tanitilacak!/emlak-yasam-sektorden-haberler/CCtJLAkY%2e5M=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.