Kategoriler
Konut Projeleri

Beylikdüzü Bey Kasrı Evleri’nde 2+1 daire 240 bin lira!

Aslen tekstilci olan ve tekstil işi yaparken bir diğer yandan da Gaziantep’te konut geliştirmeye baylayan Ömer Yardı, İstanbul’a yelken açtı

Aslen tekstilci olan ve tekstil işi yaparken bir diğer yandan da Gaziantep’te konut geliştirmeye baylayan Ömer Yardı, İstanbul’a yelken açtı. Beykale ve Beykule İnşaat Girişim Ortaklığı ile İstanbul Beylikdüzü’nde proje geliştirmeye başlayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yardı, “Bugüne kadar ağırlıklı olarak Gaziantep’te lüks konut projeleri gerçekleştirdik. İstanbul’da Beykale ve Beykule ortak girişimi ile yeni projeler yapacağız” dedi.

1+1’ler yoğunlukta olacak

Ortak girişimin İstanbul Beylikdüzü’nde toplam 100 dönüm arazi stoku bulunuyor. Şirket hali hazırda 332 daireli Bey Kasrı projesine devam ediyor. Bugüne kadar 1+1 konseptinde konut üretmeyen şirket bu yılın sonunda geliştireceği projede 1+1 ve 2+1 konutlara ağırlık verecek. Ancak 1+1 tipinde de olsa yaşam alanlarının geniş tutulmasına özen göstereceklerini belirten Ömer Yardı, “Amacımız burada talebe uygun proje yapmak. Ön hazırlıklarımızda bu bölgede 1+1 ve 2+1 tipi evlere de ihtiyaç olduğunu gördük bu nedenle bölgede bir projemizi oda sayısı az olan evler yapmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

750 konutlu proje yolda

Yüzde 80’inin yeşil alan ve özel peyzaja ayrıldığı Bey Kasrı’nda ilhamı Türk tarihindeki kasırlardan ve saraylardan alan şirket, yeni projelerde de mimari açıdan fark yaratmayı hedefliyor. Beylikdüzü’nde 2013 yılının başında içinde ihtiyaca yönelik ticari ünitelerin de bulunduğu bir başka projeye de start verilecek. Toplam 750 konut ve ticari ünitelerden oluşacak projede daire tipleri 2+1’den başlayacak ve 4+1’e kadar çıkacak.

8 blokta yükseliyor

Şirketin İstanbul’daki ilk projesi Bey Kasrı 35 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor. 5 katlı 8 bloktan oluşan projede 332 daire yer alıyor. 2+1’den 4+1’e farklı metrekarelerde inşa edilen Bey Kasrı’nda 2+1 tipi evlerin fiyatları 240 bin lira ile 310 bin lira, 3+1 tipi evlerde 340 bin lira ile 410 bin lira ve 4+1 tipi evlerde 470 bin lira ile 550 bin lira arasında değişiyor. Tüm bloklar ise denize bakıyor.

Bayanlara özel sosyal tesis

Sitenin sosyal donatıları arasında birçok unsura yer verildiği gözleniyor. Kadın ve erkekler için iki ayrı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, yine iki ayrı fitness merkezi ve sauna bulunuyor.

Kurban kesim alanı planlandı

Şirket geniş sosyal olanakların yanı sıra dini inanç ve çocukların eğitimi konularında da hassasiyetini ortaya koyarak ortak kulanım alanına bir mescit ve bir de kreş yerleştirmiş durumda. Bugüne kadar birçok projede bulunmayan bir diğer dikkat çekici özellik ise kurban kesim alanı. Ömer Yardı, geliştirecekleri projelerde asıl amaçlarının gerçek ihtiyaca uygun alanlar yaratmak olduğunu kaydederek, “Kurban kesimi gerçekten büyük bir ihtiyaç. Nereye bağlanacak ve nerede kesilecek hep sorun olmuştur. Biz site sakinlerini rahatsız etmeden bu ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz diye düşündük ve böyle bir alanı planladık” dedi

Özürlüler unutulmadı

İnanç ve çocuklara yönelik ihtiyaçları göz önünde bulunduran şirket özürlüleri de unutmadı. Geliştirilen Bey Kasrı’nda güvenli servis bekleme alanları, mini kuş cenneti, spor tesisleri ve oyun alanlarıyla çocukların doğru gelişimi için önemli adımlar atan şirket, yaşlı ve özürlüler için de arazinin tümünü aynı seviyeye indirerek yürüyüş ve gezi alanları oluşturdu.

Sohbet alanları yaptı

Yeni konut projelerinde gördüğü en önemli eksikliğin insanların birbirinden kopması ve komşuluk ilişkilerinin hızla azalması olduğunu belirten Yardı, “Projelerimizde geleneksel komşuluk ilişkilerini yaşatmak istiyoruz. Bey Kasrı’nda her katta sadece iki daire, blok girişlerinde saray konseptli lobi ve sohbet alanları tasarladık. Muhafazakar kesimin huzurla yaşaya bileceği bir yaşam alanı oluşturmak adına aylarca anket çalışmaları yaptık. Bu sonuçları ortak değerlerle buluşturarak teknik imkanları kullanıp en yaşanılası projeyi hayata geçirmeye başladık” dedi.

Emine Açar/Bugün

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/beylikduzu_bey_kasri_evleri%e2%80%99nde_2-1_daire_240_bin_lira!/emlak-yasam-sektorden-haberler/jkJVEi2zaJE=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.