Kategoriler
Gaziemir

Gaziemir’de gizli bir cevher daha buldum!

Küçükken okulun en havalı, herkesin beğendiği o yakışıklı oğlana aşık olduğunuzu hatırlayın… Aklınız başınıza geldikçe esasında o havalı oğlanın hemen arkasında, kimsenin farketmediği ama çok daha akıllı, çalışkan, başarılı çocuğun sizin hayatınızın prensi olacağını anlamış mıydınız? Şairane bir giriş oldu ama, işte Sarnıç o kimsenin farketmediği oğlan… (Erkek okurlar kıza çevirsin lütfen, sayfa takipçilerinin çoğunluğu bayan 🙂 …)

İzmir’in son 2-3 senede en çok değerlenenen bölgelerinden olan Gaziemir’in unutulmuş kardeşi Sarnıç bu aralar yeni konut projeleri açısından çok hareketli.

Sarnıç esasında büyük dumansız sanayi işletmeleri ile bilinir ama dikkatli bakınca Gaziemir’in sıkışık merkezinin 5 dakika dışında, Metro hattına 1.5 km yakınlıkta, havaalanına komşu, yemyeşil bir mesire alanına sahip ve genelde göçmen ailelerin yaşadığı kendi çapında bir yaşam va çalışma alanı.

Gaziemir’de konut yapacak arsanın çok azalmış ve çok pahalanmış olması, Menderes’in hakketmediği şekilde şişirilmesi, akıllı yatırımcıları Sarnıç’a bir daha bakmaya teşvik etmiş.

Bu sayfada bir kaç sene önce Alaçatı’da yapılmış Küçük Konaklar isimli çok şık bir projeden bahsetmiştim. O yazı sayesinde projenin sahibi ve mimarı ile tanışmıştım. Geçtiğimiz haftalarda gurmelik görevimi yaparken yolum Sarnıç’a düştü ve çok güzel bir proje gördüm. Biraz araştırınca Sarnıç’taki bu projenin sahibi ve mimarının da aynı kişiler olduğunu öğrendim ve çok hoşuma gitti; demek ki, düzgün iş yapan birisi bir daha kötü bir iş yapamıyor…

Sarnıç Park adlı 66 dairelik bu proje Sarnıç’ın imajını değiştirmeye aday. Siteyi ve daireleri dolaştım. 2+1 ve 3+1 daireler, 2 adet açık havuz ve otopark bulunmakta. Bence evler sadece Sarnıç için değil, İzmir’in geneli için ortalamanın çok üzerinde bir kaliteye sahip. Malzeme seçimi ve uyumu çok zevkli, mekanlar gayet ferah. Eğer ziyarete giderseniz Mimar Salih bey’den seramik serimi ile ilgili bir sunum dinlemek istediğinizi söyleyin; o kadar heyecanla anlatıyor ki ben bayıldım. Gerekmemesine rağmen 3 katlı binalarda radye temel  yapılmış. Aluminyum doğramalar, portmanto, katlanır camlı balkonlar, motorlu panjurlar, dış cephe izolasyonu, gömme rezervuarlar, klimalar, hazır ve full ankastreli mutfak, vs… yani evde yok yok. Salih bey bir sonraki projede salonlara perde koymayı bile düşünüyor. Benim tahminim arsayı çok uygun fiyata aldılar; başka türlü, Sarnıç gibi henüz çok yeni gelişen bir bölgede bu imalatın maliyeti ile para kazanmaları imkansız.

Proje ile ilgili 2 şeyi beğenmedim;

– Bu kadar güzel evlerde antre biraz daha geniş ve ihtişamlı yapılabilirdi

– Projenin ve firmanın web sayfası projenin 5 gömlek gerisinde ve projeye haksızlık ediyor.

Sonuç olarak ben projeye bayıldım. Şu anki satış fiyatları 3+1 daireler için 270.000 TL civarındaymış, 13 daire kalmış.

Proje sahibi Erhan bey ve Yakup bey’i, proje mimarı sonsuz-enerji-Salih bey’i ve proje temsilcisi Alper bey’i kutluyorum. Ellerinize sağlık arkadaşlar.

 

“Gaziemir’de gizli bir cevher daha buldum!” için 15 yanıt

Projenin ofis mimari aynı zamanda eşim olan Zerin Hanım’a da hakkını teslim edelim lütfen.

Gittik gördük kesinlikle o paralar çok yüksek bu evlere göre. etrafı organize sanayi bölgesi ve bir kaç küçük bakkaldan başka bir şey yok. Vazgeçtik. Gelişebilecek bir yer de değil ayrıca. belki 20 seneye kadar gelişir.

Şu anki fiyatlar nedir bilmiyorum. Ben yazıyı yazılı 15 ay oldu. Eğer arabanız var ise, yaklaşık 6 dakika içerisinde Gaziemir’in tüm nimetlerinden yararlanabilirsiniz; hem de Gaziemir’in trafiğine takılmadan.

Serdar bey elinize sağlık, objektif bir yazı ve iyi tespitlerde bulunmuşsunuz. Genel olarak bakıldığında projenin özellikle Sarnıç bölgesinde ses getireceği kesin.
Fiyat olarak bakıldığında yorum yapan beyfendiye belirtmek isterimki sadece 5 dakika uzaklıktaki emlak bankası konutlarına 15 yıllık bina olması ve içinin çok eski olmasına rağmen 650 TL kira ödeniyor ve evlerin satış fiyatı 245-295 bin TL. Fazlasını bile gördük.
Sadece 5 dakika uzaklıktaki Sarnıçta 270-280 bin TL’ye böyle bir lüksü satın almanın çok olmadığını düşünüyorum.
25 yıl atakentte yaşamış biri olarak gördüm ki bataklık ve çöplükten oluşan bir bölgeden Mavişehir ve onun çok pahalı lüks yaşamı ortaya çıktı.
Bu kadar uzun sürmeyecek bence ama peki Orman ile iç içe Sarnıçtan çok daha büyük projeler neden çıkmasın?
Bir diğer konuda yurt dışında ile ülkemizi mukayese etmeyiniz zira Türkiyede 100bin euro ya alınan Audi’yi yurtdışında yarısından ucuza alıyorsunuz. Her ülkenin kuralı kaidesi farklı. Hatta elinizi çabuk tutmazsanız ve KDV ile ilgili yasa kanunlaşırsa işiniz daha da zor 🙂 sonuçta böyle bir daire için ödeyeceğiniz KDV %1’den 10-15 lere çıkabilir.

Bu arada i padden yazdığım için metinin üstüne bakmamızın sayfayaciktikyan sonra baktım , ne kadar cok bence kullanmisim. Siz okurken 2 benceyi görmeden okuyun bence :))))))

Serdar Bey ,
Sarnıç Parki yapan şirketin diğer projelerini takip etmek ve eger uygun olursa ilk anda alım yapmak faydalı olacak anladığım kadarıyla :)) Umarım ileride bu kalitelerini ve zihniyetlerini korurlar boyle şirketlerde genelde en buyuk sorun bu oluyor . İstanbul da 20.000 USD/m2 lere satış işlemi yapılan bir proje yok :)) Zorlu Center bile bu rakamlara işlem görmüyor . Demek istediğim bir konutun m2 fiyatını yükselten etkenler sadece o çevredeki istenilen rakamlara bağlı degil bence , Paris’te , Manhattan da 15,000-25000 USD /m2 lere alım satım yapılmasını sağlayan etkenlerin bir cogu ne İzmir de nede İstanbul da yok , hatta o etkenlerin tam zıtları var bence :))) Cesme konusu bence tam bir case study olabilir hem emlak hemde sosyoloji ve psikoloji acısından 🙂 Kendiside konut yapıp satan bir kisinin baska bir geliştiricinin projesini beğendiğini söylemesi ve onu kendi platformuna taşınası da ayrıca cok klas ve centilmen bir tavır bence . Sahalarımızda boyle hareketlerin çoğalmasını istiyoruz :)) . Son olarak siz yeni proje yapmayı düşünmüyorsunuz galiba bu aralar ?

Zorlu Center için üfürülen rakamlar benim söylediklerim, kapalı kapılar ardında neler oluyor kim bilir? Bu arada, biz 300 daire yapıyoruz şu an Turgut bey, Daha ne yapalım 🙂 http://www.palmiyepark.com

Serdar Bey oturmak için al fiyatı diyorsunuz da , kimse burnundan kıl aldırmıyor tüm mutahitler ilerideki primli fiyatlardan daire satma pesinde , 270,000 e aldım kaç Tl ye kıraya vereceğim ? Kaç senede anketi edecek ? İlk alanlar ucuza aldıysa site onlara hayırlı olsun , Birde emlak kulisindeki bir soruya 270 m2 daire için 2 milyon dolar normal fiyat demişsiniz. M2 si 13,480 Tl ye geliyor yaşanılacak cevre , o çevredeki sosyal olanaklar , medeniyet seviyesi , dışarıya çıktığınızda göreceğiniz manzara , cevrenin yeşil olması , ileride satma potansiyeli , o eve ileride kimlerin yada hangi ülke vatandaşlarının talip olacağı yada olmayacağı gibi tüm etkenlerle birlikte değerlendirildiğinde , bu fiyat Manhattan dan da , Paris in Trocadero semtinden de yüksek bence , siz kendi söylediğiniz bu fiyat normal tezine hakikaten inaniyormusunuz ? Çünkü herhalde Paris in Trocadero semtindeki binaların tarihsel degeri , dışarıya çıktığınızda neler gördüğünüz , nasıl bir cevrede yürüdüğünüz , spor yaptığınız , buyuk parklara yürüyerek ne kadar sürede ulaştığınız .,cirkin bir görüntü görüp görmediğiniz , Paris’te kaç expat in çalıştığı , dünyadan ne kadar insanın orada oturmak isteyip istemediği vs.. gibi tüm etkenleri değerlendirdiğinizde eger kordonda ki 270 m2 ev 2,000,000 USD a normalse , Trocadero da m2 fiyatlarının bence 30,000-40,000 Euro olması gerekir ki oralardaki m2 fiyatları öyle degil . Biraz gerçekçi olalım lütfen . Bana oralarda kriz var Türkiye gelişiyor falan demeyin rica edersem çünkü ne söylemek istediğimi anladığınızı ümit ediyorum :))) Sevgiler.

Turgut bey, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Sarnictaki proje ile ilgili olarak; yatirim vaktini kacirmissiniz, adamlara kızmayın. Evlerin %80’ini satmışlar, kalanları da kendileri yatirim olarak değerlendirecekler. Birisi alırsa bu fiyattan alsın, kalan 13 dairede kar marjımı paylaşmıyorum diye düşünmüş olamazlar mı sizce?? Ayrıca, prensip olarak bir projenin %15inden fazlasını yatırmciya satmamalı; sitedeki hayatın oluşmasını ve fiyatların oturmasını geciktiriyor. O projeyi kacirmissiniz, gelecekteki projelerine daha erken girersiniz; burnundan kıl aldırmayan tiplerden değiller. Bence alıcılar burnundan kıl aldırmayan müteahhitleri daha matah sandıkları için etrafta hala o tip insanlar is yapabiliyorlar.
Alsancakta normal dediğim fiyat için; emsal olarak çeşmede 2 ay yaşanan villaların fiyatlarına göre normal dedim… Paris maris bilmem ama alsancakta yeni bina 3-5 tane olunca onların fiyatı da haliyle bu rakamlara ulaşabiliyor. Alsancakta 3-5 binanın arsa sahiplerine verilen oranı %80! Adam evi $1000/m2 imal etse, haliyle lüks yapacak, arsa payı ile beraber maliyet $5000/m2 oluyor. Ee yapan adam da biliyor bir daha oyle yer bulamayacağını, ve sizin gibi bir yatırımcıya uygun fiyata satacagina, uçuruyor bir rakam tutarsa diye. Ve tutuyor genelde; Karcioglunun yaptıgı Port’taki fiyatları incelemenizi öneririm. Yangından mal kacirir gibi aldı insanlar… Benim ve sizin normaliniz farklı olabilir ama istanbulda merkezde $20.000/m2’leri görünce, çeşmede 2 aylık evler için milyon Euro’ları duyunca benim normalim sapitiyor. 🙂
Alsancakta, Narlidere’de, Mavisehir’de yatirimlik fiyattan bir mülk almak cok Cok Cok zor, çünkü bu yerler prestij göstergesi oldu ve yapan da satan da fiyatı 3. Plana atıyor.
Bu arada, Gaziemir’de en dandik site içerisinde 300.000 tl altına ev olmaması normal ise, sarnıç parkın su anki fiyatları bile orta vadede gayet getirili olacaktır.

İlk satışa çıktıkları fiyat kaç liraymis ? Sizce 3+1 ler bu fiyatlardan alınırsa prim yapar mı ?

Bu fiyat oturmak için al fiyatı. Gaziemir’de arsa kalmadığını düşünürseniz, orta vadede Sarnıç’ın değerleneceğini bekleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.