Kategoriler
Konut Projeleri

Gelişen Tuzla’daki markalı konut projeleri!

Şifalı sularıyla Osmanlı döneminden bu yana gözde tatil yörelerinden biri olan Tuzla, eski şaşalı günlerine dönmeye hazırlanıyor. Bölgede yeni bir hareket söz konusu. Biz de bu yeni duyumlarımızı sizlerle paylaşmak istedik.
 Gelişen Tuzla'daki markalı konut projeleri!

Bu yeni duyumun odağında bölgedeki en önemli arazileri bünyesinde barındıran Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait birimlerin yer değiştirmesi var. Daha önce gündeme gelen Jeep Fabrikası arazisinin taşınması projesinden sonra şimdi de bölgenin can damarı sayılan Piyade Okulu’nun da nakli söz konusu.Bu noktadan hareketle geçen hafta Tuzla’ya gidip gelişmeleri yerinde inceledik.

YENİ PROJELER

Tuzla’nın iki büyük caddesi var. Vatan ve İstasyon caddelerinde irili ufaklı birçok yeni konut inşaatı göze çarpıyor. Buna ilave olarak Yayla ve Şifa mahallelerindeki inşaatların sayısı bir hayli fazla. Bunlar daha çok bir – iki blokluk küçük siteler. Konut inşaatlarını yapan firmalar markalı üreticiler değil. Yerel müteahhitler ve yakın bölgelerden gelen firmalar bölgeye hakim.

Yine bölgede Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin kampus inşaatı sürüyor. İŞ GYO’nun Çınarlı Bahçe ve ANE Yapı Endüstri’nin Tuzla Konakları projeleri bölgede dikkat çekiyor. Evet Tuzla 1970’li yıllarda İstanbul’un en gözde yazlık kaçış noktasıydı. Başta Süleyman Demirel olmak üzere dönemin birçok siyasi ismi ve bazı sanatçılar burada yazlık sahibiydi. Zaman içinde bölge cazibesini kaybetti. Tersanelerin de etkisi ile deniz kirlenince yazlık yatırımları durdu. Ve İstanbul’un en önemli yazlık bölgesi hayalet şehir haline döndü. Tuzla’yı şimdi yeniden o eski şaşalı günlerine döndürmek için hazırlık yapılıyor.

İÇMELER DE DEĞİŞİYOR

Tuzla’nın İçmeler bölgesinde çok sayıda yeni konut ve ticari alan inşaatı göze çarpıyor. Ayrıca Tuzla’nın  meşhur İçmeler Kaplıcası da yeniden inşa edilmeye başladı. Tuzla Belediyesi, Aydınlı güzergahında bir seyir terası inşa ediyor. Belediyenin 110 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Şelale Park projesinde lunapark, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, spa, sauna, kafeteryalar, spor alanları, piknik alanı, amfi tiyatro, çarşı ve şelale gibi sosyal donatılar bulunuyor.

Ancak bölge için çok daha önemli bir istihbarat söz konusu. Aydınlı bölgesinde büyük bir hal inşa edileceği söyleniyor. Halin bu bölgeye taşınması civarda çok ciddi bir ekonomik hareket anlamına geliyor. Yeni yatırımlar ve hızlı büyüme civarda para akışını geliştirecek.

PİYADE OKULU POLATLI’YA…

Ancak Tuzla için en ciddi hareketin askeri bölge ile ilgili gerçekleşmesi bekleniyor. Hükümetin Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan askeri okulları belli merkezlerde toplamayı planladığı biliniyor. İşte bu plan çerçevesinde Tuzla Piyade Okulu’nun da Ankara Polatlı’da kurulacak askeri kampüse taşınacağı konuşuluyor. Taşınmanın en geç 2015 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Tuzla Piyade Okulu gibi Tuzla Jeep Fabrikası da taşınacak. Tuzla Piyade Okulu’nun ve Tuzla Jeep Fabrikası’nın arazileri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilecek ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak.

TERSANELER DE TAŞINIYOR

Tuzla’daki gelişmeler bu kadarla da sınırlı değil. Bölgenin geleceğini değiştirecek en büyük yatırım, sahilde inşa edilecek olan marina projesi. Görüştüğümüz herkes marina projesinin Tuzla’nın kaderini değiştireceğine inanıyor. Bölgede 20 yıldır emlak işi yapan SAS Emlak’tan Şükrü Akça, büyük tersanelerin Yalova’ya taşınmaya başladığını söylüyor. Tuzla’nm 1/5000’lik planlarının çıktığını, l/lOOOlik planların da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde onay beklediğini ifade eden Akça, bölgede arazi sıkıntısı olduğunu söylüyor. Tuzla’da konut arazilerinin metrekaresi 100-200 dolar arasında, sanayi arazilerinin metrekaresi ise 400 dolar civarında değişiyor.

FİYATLAR ÇOK DEĞİŞKEN

Tuzla’nın içinde yeni inşa edilmiş bir binada 100 metrekare büyüklüğünde 3+ 1 dairenin fiyatı 150-400 bin TL arasında değişiyor. 5-10 yıllık bir binada aynı büyüklükte ve tipteki bir dairenin fiyatı 90-150 bin TL’ye kadar düşüyor. 10 yaşın üzerindeki binalarda ise aynı büyüklükteki dairelerin fiyatı 80-115 bin TL’ye iniyor.

Binanın eski ve yeniliğine göre kiralar değişiyor. Eski binalarda 2+1 daireler aylık 400 TL’ye, yeni binalarda ise 600 TL’ye kiralanıyor. Eski binalarda 3+1 dairelerin kirası ortalama 600 TL. Site içindeki yeni binalarda ise bu rakam 900-1.000 TL’ye çıkıyor. 

Eğitim üssü olma yolunda

Tarihi kalkolitik çağa kadar dayanan Tuzla, Osmanlılara geçmeden önce bir Rum balıkçı köyüymüş. 1400 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmış. Birinci Dünya Savaşı yıllarında Tuzla’da yaşayan Rumlar, Lozan Anlaşması çerçevesinde Selanik, Kavala ve Drama’dan gelen Türklerle yer değiştirmiş. 1980’lerin sonuna kadar balıkçılık ve çiftçiliğin bir arada sürdürüldüğü Tuzla’da sanayinin gelişmesiyle bu işler önemini yitirmiş.

Günümüzde tersanelerle anılan Tuzla; İTÜ Denizcilik Fakültesi, Tuzla Piyade Okulu ve Deniz Harp Okulu’na da ev sahipliği yapıyor. Bölgede son yıllarda Sabancı Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi’nin yanı sıra Koç Özel Lisesi ve Sabancı Koleji gibi eğitim kurumlan da yer aldı. Marmara Denizi’ne 13 km kıyı şeridi bulunan bölgenin güneydeki Tuzla Burnu, büyük bir çıkıntı olarak göze çarpıyor.

BÖLGEDE DEVAM EDEN KONUT PROJELERİ 

Tuzla’nın içinde İŞ GYO’nun yaptığı Çınarlı Bahçe dışında markalı bir proje yok. Ancak Orhanlı’da, Dumankaya İnşaat’ın Adres Kampus hızla yükseliyor. İşte bölgedeki markalı ve markasız yeni projelerin özellikleri ve fiyatları…

ADRES KAMPÜS

Dumankaya İnşaat, Tuzla Aydınlı’da inşa ettiği Adres projelerine Adres Kampüs’ü de ekledi. Bodrum, zemin ve 5 katlı tek blokta 144 daire bulunan Adres Kampüs Doğu’da 37 metrekarelik stüdyo ve 50-58 metrekarelik 1+1 seçenekleri sunuluyor.

Fiyatları 55 bin ile 94 bin TL arasında değişiyor. 15 işyerinin bulunduğuprojede etüt odası, okuma odası, oyun odası ve TV odası olarak kullanabilecek

sosyal alanlar ve spor sahasına yer verilmiş. Zemin ve 7 katlı tek blokta 134 daire ve 6 işyeri bulunan Adres Kampüs Batı’da ise 49-53 metrekarelik 1+1’lerin satışı tamamlanmış. 78-81 metrekarelik 2+1’lerin satışı devam ediyor. Fiyatlar 116 bin ile 132 bin TL arasında. Su öğeleri ve yeşil alanlarıyla farklılaşan bu projede de etüt odası, okuma odası, oyun odası ve TV odasının yanı sıra spor alanları bulunuyor.

Adres Kampüs Güney’de ise 54-58 metrekare 1+1 ve 81 metrekare 2+1 daire seçeneği seçenekleri var. Fiyatlar 84 bin ile 143 bin TL arasında değişiyor.

Satış ofisi: 0216 393 08 86

ÇINARLI BAHÇE

İŞ GYO’nun 41 dönüm üzerine inşa ettiği Çınarlı Bahçe projesinde bloklar yükselmeye başlamış. 10 blokta 476 konuttan oluşan projede, 58 ve 211.82 metrekarelik 1+1’den 4+1’e farklı konut seçenekleri sunuluyor. 24 saat güvenlik hizmeti sunulan projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitnes salonu, anaokulu, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları ve çok amaçlı voleybol/basketbol/tenis sahası, bisiklet parkı, süs havuzu, açık/kapalı sosyal tesis ve her daireye büyüklüğüne göre 3-10 metrekarelik depo alanı bulunuyor. 1+1’ler 198 bin, 2+1’ler 278 bin, 3+1’ler 369 bin, 4+1’lerse 521 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Proje, sahiplerine 2013’ün ağustos ayında teslim edilecek.

Satış ofisi: 0212 325 48 00

TUZLA KONAKLARI 2 Ene inşaat’ın 6 bin metrekare arazi üzerine inşa ettiği Tuzla Konakları’nda satılık 8 daire kalmış. Dört katlı 6 bloğun inşaatını bitiren firma, projenin ikinci etabı için de çalışmalar başlamış. Tuzla Konakları’nın başlayacağı ve fiyatlar henüz belli değil. 8 konutun kaldığı Tuzla Konaklan projesinde ise 187 metrekarelik 5+1 dubleks daireler 300 bin TL’den satılıyor. Projede yürüyüş parkurları, fitnes salonu, yarı olimpik yüzme havuzu gibi sosyal olanaklar bulunuyor.

Satış ofisi: 0216 582 02 05

YAVUZHAN KONAKLARI Yavuzhan İnşaat’ın 2 bin 600 ve bin 600 metrekarelik iki parsel üzerine inşa ettiği Yavuzhan Konakları, 5 blokta 50 daireden oluşuyor. 140 metrekarelik 3+1 ve 230 metrekarelik dubleks daire seçenekleri sunulan projede fiyatlar 220 bin ile 620 bin TL arasında değişiyor. Projede yüzme havuzunun yanı sıra bir de kapalı otopark bulunuyor. Satış ofisi: 0216 447 14 41

Para

Kaynak: http://emlakkulisi.com/gelisen-tuzladaki-markali-konut-projeleri/130591

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.