Kategoriler
Konut Projeleri

Kentsel dönüşüme ‘meşhur’ desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşlara kentsel dönüşüm bilinci aşılamak amacıyla, aralarında Orhan Gencebay, Seda Sayan ve Cüneyt Arkın gibi isimlerin de bulunduğu ünlü simalarla bir kamu spotu hazırladı.

Afet riski taşıyan binaların öncelikle vatandaşın kendisi tarafından yıkılmasını isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, işadamları, akademisyenler ve sanatçılardan oluşan birçok ünlü ismin de rol aldığı bir kamu spotu hazırladı. “Yaşam dönüşümdür” sloganıyla yola çıkan bakanlığın kamu spotlarında, Seda Sayan, Orhan Gencebay, Cüneyt Arkın, Ali Sabancı, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve Prof. Dr. İsmail Yüksek gibi medyanın tanınmış isimleri rol alarak kentsel dönüşümün önemi hakkında mesajlar verecek.

Bayraktar: “Can güvenliğini yasanın önüne koyduk”
Kamu spotlarıyla, yasanın özünü ve ruhunu vatandaşlara anlatmak istediklerini bildiren ve mal emniyetinin anayasa teminatı altında olduğunu anımsatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuyla ilgili olarak “Hayat hakkı, yaşama hakkı, can güvenliği, mal güvenliğinden daha önemlidir. Biz can güvenliğini yasanın önüne koyduk, vitrine koyduk, ana temasını can güvenliği olarak oluşturduk” diye konuştu.

Kim ne mesaj verecek?
Hazırlanan projeye katılarak destek veren ünlü isimlerden bazılarının mesajları ise şöyle olacak:
•    “Depreme dayanıklı yeni bir evde oturmayı kim istemez. Afet riski altında olan yerlerimizi kurtaralım. Haydi bacım, kentsel dönüşüm projesine sahip çıkalım. Mutlu ve güvenli bir hayata adım atalım.” (Seda Sayan)
•    “Sağlıksız ve güvenli olmayan evlerde yaşamak kader değil. Haydi dostlar, afet riski altında olan alanlarımızı kurtaralım, kentsel dönüşüm projesine sahip çıkalım, kaliteli ve güvenli bir hayata adım atalım.” (Orhan Gencebay)
•    “Sağlam binalar ve yaşanası bir çevre, ayrıcalık değildir. O sizin hakkınızdır. Geleceğin şehirlerini kurmak için güçlerimizi birleştirelim ve fırsatçılara, açıkgözlere prim vermeden kendi şehirlerimizi kendimiz dönüştürelim.” (Cüneyt Arkın)
•    “Yıkımlarda çok büyük faturalar ödemeden şehirlerimizi güvenli yarınlara hazırlayalım” (Ali Sabancı)

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/kentsel_donusume_meshur_destegi/emlak-yasam-sektorden-haberler/DgX2ebMj4lc=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.