Kategoriler
Soru Cevap

Can Ozcivan Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Can Ozcivan: Serdar Bey,
size sordugum soru ile ilgili bana donmediniz. Albatrosta 250,000 lira istenen daireler var ama uzun zamandir satilmiyor. Demek ki ederi bunun altinda. Dairelerin ortakozelligi deniz manzararli olup cok ust katlarda olmasi. Bu dairelere ne kadar onermemi tavsiye edersiniz? Sorumu cevaplarsaniz cok sevinirim..

Serdar Dağıstan: Bu email adresi ile daha önce soru gelmedi bana. Edip Özcan adlı bir okur benzer bir soru sormuş ve yanıtlamışım. Size de o cevabı gönderiyorum.
Pazarlık satıcının satma motivasyonu ile ilgilidir. Uzun zamandır satamıyorsa ve satmıyorsa, demek ki bu vatandaşın tuzu kuru ve paraya ihtiyacı yok; pazarlık şansınız pek olmayabilir. Daha da ilginci, o ilanı bir emlakçı veya mülk sahibi sadece piyasa oluşturmak için de koymuş olabilir. Gerçek satış değeri diye birşey yok; gerçek satış değeri sizin verebileceğiniz maximum fiyat ile satıcının razı olacağı minimum fiyat arasında bir yerlerde. Fiyatların bu kadar farklı olması kat, cephe, evin durumu vs… den dolayıdır. Görmeden alamayacağınıza göre, 2 gün ayırıp piyasa araştırmanızı yapmanız daha doğru olacaktır. Bölgedeki yeni projelerde 3000 TL/m2 altına 1+1 bulmanız çok zor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.