Kategoriler
Soru Cevap

İlhan Ertürk Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

İlhan Ertürk: Merhaba Serdar Bey,

2010 senesinde Çiğli Yakakent mahallesi , Çamlıkent sitesinden ev aldım.Hem inşaat firması hemde belediye ile bazı olumsuzluklar sebebiyle satma kararı almıştım ama size danıştıktan sonra kararımdan vazgeçmiştim.Ve iyiki sizi dinlemişim.Bir çok sorun halledildi ve sitedeki mevcut 9 blok nerdeyse doldu ve ayıptır söylemesi 96 bine aldıgımız evler su an 150-160 a satılıyor.Gerçekten sayenizde çok kazançlı çıktım , size çok teşekür ederim.

Şimdi sitede 2 blok daha yapıldı.Bunlar belediyeye arsa karşılığı verilecek ve belediye bunları 100-120 bin arası satışa çıkardı.Alıp 500-600 kiraya versem hem mutlaka primden kazanacagım hemde 2. bir evim olacak ama evi kiraya veremezsem krediyi çok zor öderim.

Evi kiraya verememe korkusunun sebebi siteye ulaşım çok kısıtlı.Ev sahibi olan bizler arabayla gidip geliyoruz çünkü ev kirası olmadıgı için bir miktar benzin parası ödüyebiliyoruz.Fakat zor ulaşılan bir yere kimse kiraya çıkmak istemez diye düşünüyorum.Hem kira hemde benzin parası vermek mantıklı gelmez.

Belediyeye başvurdugumuzda ise site nüfusu fazla değil diyorlar, minibüsçülerde hem nüfus yetersiz hemde çoğu kişide araba var diyor(çünkü sitenin nerdeyse %80 i ev sahibi).Nüfusun artmasının tek yolu çevreye başka sitelerin yapılması ama satılık 2 büyük arsa olmasına rağmen pek rağbet görmüyorki kimse inşaat yapmaya yanaşmıyor bu bölgeye.

Sizce ne yapmalıyım, siz bu konuları çok iyi analiz eden biri olarak bu bölgeye insaat firmaları gelirmi, bölge hareketlenirmi?
Yoksa uzun bir süre beklemekmi gerekiyor,
Bazı emlakçılar, Gediz üni, Katip Çelebi Üni ve Çiğli devlet hastanesi insaatları bitince bölgede ciddi konut ihtiyacı olacak diyor ama işte bu konutlar yakakente yapılırmı acaba?

Fikirlerinize ihtiyacım var, teşekür ederim.
Saygılarımla

Serdar Dağıstan: İlhan bey çok sevindim bu kadar kazançlı çıktığınıza. Kiraya verememe ile ilgili çekincelerinize katılıyorum. Biraz daha ulaşımı kolay ve güvenlikli projelere bakmanızı öneririm. Yakakent’ten daha fazla hareketi Egekent – Evka-5 arasında, Harmandalı’nda ve Küçük Çiğli’de görüyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.