Kategoriler
Soru Cevap

Kubilay Erdoğdu Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Kubilay Erdoğdu: Merhaba
Şunu sormak istiyordum bir ev almak için 3000 tl kredi ödememiz gerektiğini düşünelim vadesi de 10 yıl.Sizce bu şekilde ev almak mı mantıklı yoksa 1000 tl ye kiraya girip geriye kalan miktarı biriktirip sonradan peşin almak mı ?
Teşekürler

Serdar Dağıstan: Çok iyi bir soru, teşekkürler. Eğer ayda 3000 TL kredi taksidi ödeyebilecek kadar eve giren bir gelir düzeyiniz var ise, ki bu yaklaşık olarak minimum 7500 TL civarında olmalı, faizler düşük ve enflasyon yükseliş trendindeyken hemen ev almanızı öneririm. Yeni başlayan bir projeye daha proje aşamasında girmeniz yatırımınızı daha da değerlendirecektir. Diğer bir konu da, 1000 TL kira verdikten sonra kalan 2000 TL’yi biriktirebilecek misiniz, yoksa daha günlük ihtiyaçlara harcayacak mısınız; ve de, biriktirseniz bile 2000 TL’yi banka faizinden daha fazla şekilde büyütebilecek misiniz?

“Kubilay Erdoğdu Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 4 yanıt

Sonuçta biriktirirken zaten faiz ödememiş olunuyor krediyi bankaya öderken hem ana para hem faiz olarak ödüyoruz.Benim kafama takılan kredi faizine ödediğimiz para sonuçta eve verilen bir para değil finansman gideri, para biriktirmeyi tercih edersek de gayrimenkulün değerlenmesi fazla olursa bu seferde kredi kullanmak mantıklı oluyor ama bunun tercihini yaparken de ite 10 yıl içinde gayrimenkuller değerlencekmi faizler düşecekmi gibi bizim açımızdan bilinmezler var ve karar vermekte zorlanıyoruz.

10 sene önceki gayrimenkul fiyatlarına bakın, veya büyüklerinize sorun. Faiz getirisiyle kimse zengin olmamış; zenginler faiz getirisiyle birikimlerini korumuşlar. Bence hiç beklemeyin ve kafanızı karıştırmayın. Ama doğru malı doğru fiyata aldığınızdan da emin olun. Gidip değer kazanmayacak bir yerden değer kazanmayacak bir mal alırsanız o zaman hata olur.

tavsiye için teşekürler şu anda düşündüğüm yerler mavişehirde ite mavişehirmodern soyak ,kaya prestige olduğu bölgeler son olarak.Bu bölgeler sizin değer kazancak bölgeler arasındamıdır ?

Bu bölgeler zaten herkesin gözdesi olduğu için fiyatlar son noktada. Çok bir değerlenme beklemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.