Kategoriler
Konut Projeleri

İzmirli Mimarlar Folkart Towers’ı İnceledi

Mimarlık haftasında Mimarlar Odası İzmir Şubesi Folkart Towers şantiyesine teknik gezi düzenledi.
İzmirli Mimarlar Folkart Towers’ı İnceledi

Mimarlar Odası İzmir Şubesi  her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Mimarlar Gününü takip eden haftayı çeşitli etkinlikler düzenleyerek Mimarlık Haftası olarak kutladı. ““Mimarlıkla Değişen Kentler”” teması ile gerçekleşen mimarlık haftası etkinlikleri içinde sergiler, söyleşileri, atölyeler, yapı gezileri gibi etkinlikler yer aldı.

En fazla ilgi çeken etkinliklerden biri  mimarlara ve mimarlık öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Folkart Towers gezisi oldu. İzmir’in en iddialı projesi olan Folkart Towers  27.000 m2 arsa büyüklüğüne sahip,  yaklaşık 200 metre yüksekliğinde, 40’ar katlı iki kuleden oluşacak ve  bünyesinde alışveriş alanları, spor kompleksi, residence ve ofis katları barındıracak. 2013 sonunda teslim edilecek projenin dizaynında ülkenin en önemli projeci ve danışmanları ile çalışılmakta ve dünyada uygulanan tekniklerin bazıları Türkiye’de ilk defa bu projede uygulanmakta olduğu için geziye mimarlar yoğun ilgi gösterdi.

İki grup olarak gelip projeyi gezen mimarlar yetkililerden proje hakkında bilgi aldı. Projenin mimarı Mehmet Yağcıoğlu projenin oluşum aşamasından başlayarak detayları konuk mimarlar ile paylaştı. Daha inşa halindeyken İzmir’in yeni kent merkezinin simgesi olan tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek 5. İkiz kuleleri olacak projeye imza atmanın kendisi için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.  Folkart Yapı mimarı Serdar Süsoy’da projenin uygulanması ile ilgili teknik bilgileri vererek uygulamaları anlattı. Konuk mimarların sorularını da yanıtlayan Süsoy meslektaşlarıyla biraraya gelip bilgi paylaşımında bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
 

 

Kaynak: http://www.milliyetemlak.com/haber/Izmirli-Mimarlar-Folkart-Towersi-Inceledi/haber.html?haberID=12530

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.