Kategoriler
İlk defa ev alacak olanlar İzmir Konut Projeleri Yatirimlik Ev

Projeden Doğru Evi Almanın 10 Püf Noktası! – 1. Projeden Ev Kimden Alınır?

Cevabı veriyorum, isterseniz sonrasını okumayın; değişmeyen değerlere sahip, moda peşinde koşmayan firmaların projelerinden ev alınır.

Büyüklerinize bir sorun; 10-20 sene önce ev almak nasıl bir olaydı diye.

Eskiden seçenek yoktu; Babamların zamanında 1 tane beyaz, 1 tane mavi, 1 tane de pembe fayans vardı; tezgahların hepsi musalla taşı gibiydi. Şimdi seçenekten karar veremiyoruz; 100 tane farklı beyaz rengi var, leopar desenli mutfaklardan, kendi resmini bastırabildiğin kapılara kadar milyon tane seçenek mevcut.

Eskiden komşuluk vardı; belki biraz fazla içli dışlıydı ama herkes birbirini bilir, tanırdı. Çoluğu çocuğu emanet edip işini görür gelirdi insanlar. Şimdi 24 saat güvenliğimiz var ama yandakinin ismini bile bilmiyoruz.

Eskiden emekli olmayı beklermiş insanlar ev sahibi olabilmek için, ilk maaşıyla mezar yerini alırmış; şimdi artık ilk maaşla neredeyse ev sahibi olunabiliyor.

İyi veya kötü, milyon şey değişmiş ev alma sürecinde. Peki neler değişmemiş veya 10-20 sene içinde değişmeyecek;

–          Güven: eskiden sözleşme bile yapmazlarmış; şimdi sayfalarca sözleşmeler yapıyoruz ama İzmir’deki 8500 avukata iş çıkarmaktan başka ne işe yarıyor bilmiyorum. Esas olan yine güven. 20 sene sonra da böyle olacak. Artık hepimiz daha akıllıyız, daha bilgiliyiz. Kime, niye, nasıl güveneceğimizi çok iyi bilmemiz lazım. Güveni pekiştiren de kontroldür, unutmamalı.

–          Ahlak ve Eğitim: Duvarda duran diplomadan bahsetmiyorum. İş yapacağınız kişinin hayat görüşünden, insanlığından bahsediyorum. Müteahhitlik diploma gerektiren bir meslek değil, ne yazık ki. Buna rağmen ne diplomalılar var ki, milleti hayallerle kandırıp paraları yok etmişler. Ahlak ve eğitim değişmeyen değerlerdir. Ya vardır, ya yoktur. Firmaların ve sahiplerinin iş ahlakını öğrenebilmek artık çok kolay. 1-2 banka dolaşsanız, 1-2 piyasada bulunun kişiyle görüşseniz, internette sadece firma sayfalarına değil şikayet platformlarını da ziyaret etseniz zaten yeterli bilgiye sahip olursunuz.

Sadece ve sadece bu 2 değere sahip firmaların projelerinden ev alabilirsiniz. Diğerleri size üzecektir. Hepimizin bir tanıdığı vardır; ‘kooperatife girdim, 10 sene ödedim, ev bitmedi’ diye sızlanan. İnsanlar onlarca senelik çalışmalarının karşılığını birilerine kaptırmışlar ve bunun acısını hayat boyu çekmişler. Siz de bunlardan birisi olmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.