Kategoriler
Soru Cevap

sevgi gülberk Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

sevgi gülberk: Bir kaç kez sizi rahatsız edip fikirlerinizi aldım bugüne kadar olan ve yapacağınız diğer yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Size sorum bir ev üzerinde yoğunlaştık imkanlarımızıda baya bir zorlayarak bir ev satın almanın arifesindeyiz. Öncelikle satın alacağımız ev mütahitten değil el değiştirmiş yani satışa konu daire mobilyacıya yaptığı iş karşılığında verilmiş şimdi sorum oturma izni olayını araştırıyoruz fakat olmadığını bir alt kattaki evini yeni alan kişiler olmadığını öğrendik. İleride oturma izni çıkmama durumunda sorunla karşılaşmamak adına sitenizde okuduğum yazılar doğrultusunda satış sözleşmesinde bir madde eklenerek bu belirtilebiliyormuş( ama mütahitten). Birincisi biz bir emlakçı aracılığıyla almayacağız bu evi satış sözleşmesini kim düzenleyecek ikincisi satan mütahit olmadığı için oturma raporu onun sorumluluğunda olamaz anladığım kadarıyla acaba onun böyle bir talebi varsa bize faydası olabilir mi bu konuda.

Tekrar teşekkür ederim değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için iyi çalışmalar.

Serdar Dağıstan: Merhabalar tekrar, ev tamamlanmış mı, inşaat aşamasında mı? Tamamlanmış ama hala oturma raporu yok ise bence uzak durun. Eğer evi alacağınız kişi ile müteahhit arasında bir sözleşme var ise, o sözleşmede devir koşulları ve mesuliyetler yazıyor olmalıdır. Sizin tek başınıza oturma raporu alma şansınız yoka yakın.

“sevgi gülberk Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 4 yanıt

ben 3yıl önce bir daire satın aldım banka kredisiyle. binanın yüzde25i bitmemiş gözüküyormuş yeni öğrendim. komşular söyledi. en üstte iki dublex daire var onun sahipleri düşmüşler bu işin peşinne.
mütehahhit yapmam diyormuş ne yapmamız gerekir. oluruna bıraksak bir sıkıntı olurmu. mütahahhiti mahkemeye verebilirmiyiz ben evin ikinci sahibiyim. sahıstan aldım yani evii

Verebilmeniz lazım ama sizden önceki sahipler ile müteahhit arasında bir sözleşme var ise işiniz daha kolay olur

Ev tamamlanmış durumda henüz ikamet eden yok 20 daireden 9 daire satılmakta. Ama projede olup eksik olan bir şey var mı bilmiyoruz belediyede tanıdıklarımız var mütahitin güvenilir olduğu ve binanın oturma izni açısından bir sakıncası olmadığını istendiği zaman alınabileceğini söylediler ama elde yazılı bir belgemiz yok bu bizi tedirgin ediyor ne de olsa söz uçar yazı kalır. Bizim ayrıca gidip araştırabileceğimiz bir resmi kurum var mıdır yada mütahit ile gidip görüşüp herhangi bir belge talep edebilir miyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Ne zaman tamamlanmış, niye ikamet eden yok? Ne zaman oturma raporu alınacakmış? Firma kim? Müteahhiti arayıp aynı soruları sorabilirsiniz. Ev tamamlanalı 3-4 aydan fazla olduysa ve oturma raporu hala yoksa bir problem vardır. İmar müdürlüğü ve yapı denetim firmasından da bilgi alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.