Kategoriler
Genel

Neyi Almanın ve Almamanın Tam Zamanı?

Çok bilenler hep der ya ‘Ev almanın tam zamanı!’ diye, esasında her şeyin alınması gereken ve alınmaması gereken bir zamanı var… Örneğin, temmuz ayında ne almalı, ne almamalı?

Okullar kapanmış, sıcaklar bastırmış, klimalar son sürat çalışıyor, deniz haricinde her yer ideal nüfusuna kavuşmuş; neyin fiyatı yüksek neyin fiyatı uygun olur bu zamanlarda düşündünüz mü?

Bu zamanda alınmaması gerekenler;

– Klima ve klima tamiri: Hava 1500 derece olunca insan koltuk altına bile klima taktırmak istiyor; yalnız değilsiniz, sizin gibi herkes aynı fikir ve istekte. Fırsat bu fırsat diyenler de bu durumdan yararlanıyor… Dün akşam reklamlarda klima taktırana digitürk aboneliği hediye eden bile gördüm.

– Şort, mayo, yazlık kılık kıyafet: Alıcı çok  olunca bunlar da değere biniyor. m2 olarak baktığında giyebileceğiniz en pahalı şeyler bunlar. 1 ay daha beklerseniz fiyatlar çok daha uygun olacak.

– Güneş gözlüğü: Normalde %40-50 indirim yapıyorlar ama yine de bu bol güneşli günlerde herkes bir gözlüğün peşinde.

– Yazlık yerlerde arsa ve ev: Yaz sonunu beklemekte yarar var. Şu an herkes tatil moduyla çok mutlu ve iyimser.

– Balık: Özellikle yazlık yerlerdeki insan enflasyonundan dolayı balık altından daha değerli oluyor

Alınmasının tam zamanı olan şeyler

– Ev dekorasyon ürünleri, mobilya ve beyaz eşyalar: Düğün zamanı olması sebebiyle uygun kampanyalar var. Yeni sezona hazırlanan üreticiler ellerindeki stokları da eritmek istiyorlar.

– Bilgisayar, kırtasiye ürünleri: Hem işler durgun, hem de stok eritmeleri lazım. Ağustos ayında yeni ürünler gelecek. O yüzden ellerindekini en uygun fiyatla satmak istiyorlar.

– Zamanı gelmiş meyve sebze: Çok bilmem bu işi ama karpuz, kavun, şeftali hem çok güzel hem de en bol zamanı

– Konut: Faizlerin yükselişe geçmesi, yaz ve gezi durgunluğu sebebiyle çoğu inşaatçı firma normalde son baharda sundukları kampanyaları yaz başına çektiler.

– Konut kiralama: Hem mobilyalar ucuz, hem de herkes tatilde olduğu için ev arayan yok. Eğer kiralayacaksanız, ev sahiplerinin en anlayışlı olduğu dönem.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.