Kategoriler
Soru Cevap

ERDENİZ İŞYAR Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

ERDENİZ İŞYAR:
KONU : OYAK – BUCA 1.ETAP 272 konut projesi.(Tınaztepe bölgesi)
PROJE İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM ŞUNLARDIR:
1 – PROJENİN ÇOĞUNLUĞU 3+1 OLAN DAİRELERDEN OLUŞMASINA RAĞMEN, PROJEDE NEDEN MUTFAĞA BALKON KONULMAYIP, SALONA BALKON KONULDUĞUNU ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM…….!!!
2 – İZMİR GİBİ YAZ MEVSİMİNİN UZUN VE MUTFAK BALKONUNDAN YEMEKLERDE ÇOK FAZLA FAYDALANILACAK BİR COĞRAFYADA BULUNMASINA RAĞMEN MUTFAĞA BALKON KONULMAMASININ BÜYÜK BİR HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM….
3 – 250.000 TL VERİP BEN NİYE BALKONSUZ MUTFAĞI OLAN DAİRE ALIRSAM İLERİDE KİRAYA VERİRKEN VEYA SATARKEN CİDDİ DEĞER KAYBETTİRİR Mİ?

Serdar Dağıstan: Renkler ve zevkler tartışılmaz ama bazı konularda size katılmıyorum. Balkon olayı bence külliyen gereksiz; kışları kullanılmadığı için unutulan ve bakım gerektiren bir alan oluyor, yazları sıcaktan herkes klimaları açıp evin içinde vakit geçiriyor veya yazlığa gidiyor. Kalıyor size bahar ayları sadece. Yani senenin neredeyse yarısı süresince kullanamadığınız bir alan yaratılıyor. Hele hele benim gibi yükseklik korkunuz varsa, balkonu hiçbir zaman kullanamıyorsunuz 🙂
\r\nOYAK projesi ile ilgili olarak, çok kolay bir şekilde salon balkonlarını mutfağa kadar uzatabilirler gibi gözüküyor, niye yapılmamış bilemiyorum. Mutfaktan da çıkılabilen bir salon servis olayını kolaylaştırırdı. Çok büyük bir hata değil ama sizin beğenmediğiniz mimari bir tercih olmuş. Bu arada, yanılıyor olabilirim ama mutfaklarda fransız balkon kullanılmış gibi gözüküyor, yani yere kadar cam. Mutfakta otururken de balkonda oturuyormuş hissiyatı olacak.
\r\nKiraya verirken veya satarken ciddi bir değer kaybı olacağı fikrinize katılmıyorum. Projenin bulunduğu bölgede ciddi bir yükseklik var, dolayısıyla rüzgarlı ve soğuk günleri çok olacaktır. Balkon bu durumlarda çok tercih edilmeyebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.