Kategoriler
Genel İzmir Konut Projeleri

İzmir’de Kentsel Dönüşüm Ne Durumda?

3 Haziran salı günü Milliyet grubunun düzenlediği İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi’ne katıldım. Kendimi şaşırtan izlenim ve duygular ile konferanstan ayrıldım;

– İstanbul’lu yatırımcılar İzmir’e benden çok daha pozitif bakıyor.

– İstanbul’luların İzmir’e olan ilgisinin en önemli sebebini bence Folkart’ın sahibi Mesut Sancak söyledi; ‘İstanbul’a en çok benzeyen şehir İzmir’ dedi. Demek ki İstanbul’lular İzmir’de ufak bir İstanbul daha yaratacak.

– Özellikle İstanbul – İzmir otobanının tamamlanması ile İzmir’deki yatırımların çok daha artacağını söylediler

– Büyükşehir Belediye Başkanı’mız herhalde İzmir’li yatırımcılardan ümidi kesmiş ki İstanbul’lulara karşı çok davetkardı.

– Yüksek binalardan korkmayın diyen Soyak Genel Müdürü Emre bey neredeyse 1-2 kişiden dayak yiyecekti. Gereksiz tepkiyi ben de anlamadım. Şehir merkezinde yüksek binalar yapıp yeşil alanı çoğaltalım demek istedi ama anlaşılmadı sanırım.

– Bayraklı yeni şehir merkezi bölgesinde yaklaşık 20 Milyon metrekare inşaat yapılabilecek mevcut arsa varmış. Bu neredeyse Buca, Gaziemir, Konak toplamı kadar insanın burada yaşayacağı / çalışacağı demek oluyor.

– Güngör Uras sanki yan dairede oturan tatlı amca gibi. Güngör Uras’ın bu konferans ile ilgili yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

– Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm sunumunu daha önce de izlemiştim, aynı sunumu yaptılar ve bu dönüşüm sürecinin ne kadar zor ve yavaş bir süreç olduğuna tekrar anladım. Ama şöyle de bir gerçek var, eğer belediye bu işi uzlaşarak yapmaz ise ciddi savaş çıkar.

Genel olarak konuşmacılar İzmir’in potansiyeline benden çok daha olumlu bakıyorlar. Bunun geçerli sebepleri olmasıyla beraber, İstanbul’daki işlerin çok durgun ve İzmir’in ortalama gelir düzeyinin İstanbul’dan daha yüksek olması sebebiyle kendilerine pembe bir tablo yaratmış olabileceklerini de düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.