Kategoriler
Genel İlk defa ev alacak olanlar İzmir Konut Projeleri

Doktor Olmaya Karar Verdim!

Her Türk inşaatçı doğarmış demişti bir meşhur. Yalan da söylememiş. Billboardlarda, gazetelerde, televizyonlarda gördükleri şatafata kanan ve kendi işinde memnun olmayan bir ton paralı kişi, doktorlar dahil, inşaatçı olmaya devam ediyor. Yapsınlar ama bunun tehlikelerini size birebir tecrübe etmiş bir kişiden duyduklarım ile anlatıyım;

İzmir’in farklı bölgelerinde bir süredir çarpıcı ilanlar ile yakışıklı binalar yapan bir grubun yine böyle göze hoş gelen ve vaatler ile dolu bir projesine kanmış bir tanıdığım bu firmadan 2 adet daire almış, 2 sene önce. İnşaatlar bitti ve gelin şimdi yaşadıklarına;

– Binalar biteli aylar oldu tapusunu alamıyor; firma kendi elindeki daireleri önce bitirebilmek için daire sahiplerine tapu vermek istemiyor, saçma sapan sebepler ile geciktiriyor. Tanıdığım baya bi bastırdıktan sonra kat irtifakı tapusunu alabildi.

– 2 dairesine de kiracı buldu, 1 tanesi 1 ay sonra diğer 2 ay sonra çıkmış. Sebep ısıtma sisteminden dolayı gelen yüksek elektrik faturaları.

– Bir dairesini su basmış (olabilir), su asansörlere kadar gitmiş, ne gelen var ne ilgilenen.

– Üst katın pis su borusu bu daireye akmış (olabilir), ne gelen var ne ilgilenen

– Vaat edilen sosyal tesislere ve ortak mahallere bakan, temizleyen, ilgilenen yokmuş.

Tanıdığım olan kişi şu an her iki dairesini de satışa çıkarmış ama aldığı fiyata bile satamayacağını düşünüyor.

Müteahhitlik işi bir organizasyon işidir, ve Türkiye gibi herkesin konut almaya meraklı olduğu bir ortamda yüksek sermaye gerektirmez; bu sebeple de bu sektöre herkes girer. Bir heves ile yaptığı bildiği işi bırakıp inşaata giren bu kişilerin genelde yaklaşımı da ‘Yaptım Sattım Bitti’ oluyor ne yazık ki.

En pahalı malzemeleri kullanıp, en fiyakalı katalogları basmakla marka olunmuyor; sattığınız evde 5 değil 10 sene sonra bile çıkan bir problem ile ilgilenip müşterinin gönlünü hoş tutabiliyorsanız marka olursunuz. (Kapı menteşesindeki 3 vidadan 1’i eksik diye ortalığı velveleye veren tipte müşterilerden bahsetmiyorum :))

 

“Doktor Olmaya Karar Verdim!” için 3 yanıt

Ne demiş büyüklerimiz; Para Kazanmak İstiyorsan Al-Sat, Nam Kazanmak İstiyorsan Yap-Sat. Bu sözde yapamadan satanlar için belirtilmiş özel bir tanımlama yok. Bu da büyüklerimizin eksikliği olsun artık… :)))

Doktorluk size yakışır Serdar Bey.. 🙂
Bahsettiğiniz şirketi de tahmin edebiliyorum..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.