Kategoriler
İzmir Konut Projeleri

İzmir Konut Projeleri – NLatis Değerlendirmem

İlk nerede gördüm bilmiyorum ama ilk görüşte çok etkilendiğimi hatırlıyorum. Biraz araştırmadan sonra projenin sayfasına ulaştım ve daha sonra tanıtım ofislerine davet edildim. Bence şu an İzmir’deki en farklı projelerden birisi; ‘NLatis‘.

Ziyaretimden kısa notlar;

– Web sayfalarından kayıt yaptırdıktan bir gün sonra Satış ve Pazarlama müdürü Ahmet Erkal bey aradı ve tanıtım ofislerine davet etti. Kendisini gördüğümde hatırladım; daha önce Folkart Narlıdere’nin satışını yapıyordu. NLatis projesinin de Folkart’a çok yakın bir konumda ve benzer müşteri kitlesine sahip olması sebebiyle Ahmet bey kime ne sattığını çok iyi bilen bir kişi.

– Projenin arsa sahibi ve yapımcısı Ancın İnşaat. Ben kendilerini tanımıyordum ama Ancın İnşaat özellikle Aydın’da çok başarılı projelere imza atmış. Sahibi Mustafa Ancın bey ile de tanışma fırsatım oldu. Kendisi mimar. Zaten projenin tasarım detaylarından da bir müteahhitten daha çok mimarın elinin değdiği çok kolay anlaşılıyor.

– Bizim projeler hariç neredeyse tüm proje satış ofislerinde müşterilerin eline bir ton şey verilir. Bugüne kadar gördüğüm en çok hediye veren tanıtım ofisi 35. Sokak projesindeydi. NLatis ofisinde de bir çok ve şık hediyelerle ayrıldım. Özellikle tanıtım kataloğunu görmeniz lazım.

– Projenin dış cephesi çok havalı ve ihtişamlı. Loft daireler ile cephede uzun yükseklikler yaratılmış.

– Ortak mekanlar ve dairelerin içlerinde bir çok dekoratif tasarımlar var. Tavandan sarkıtılan yemek masası ve döner merdivenler en çok dikkatimi çeken detaylar olmuştu.

 

– Proje bulunduğu bölge ve sunduğu dekorasyon çözümlerine göre normal fiyatlandırılmış. Peşin fiyatlar ortalama 6000 TL/m2 civarındaydı Aralık ayında.

– Bu proje kime göre? Öncelikle çok parası olana :). Daire planları genelde çift katlı olduğu için yaşlı aileler çok tercih etmeyebilir. Dairelerin çoğunluğunun açık veya yarı açık mutfaklı olması da klasik İzmir tercihinin biraz dışarısında. Bu proje İstanbul’da Narlıdere gibi konuma sahip bir semtte olsa fiyatlar 15.000 TL/m2 olurdu ve bir çok genç profesyonel veya yabancı aile bu daireleri kapışırdı.

– NLatis’te benim en çok beğendiğim daire 4+2 dublex çift teraslı penthouse oldu. 306 m2 net alana sahip bu büyük daire adından da anlaşılacağı gibi binanın en üst katında ve köşe konuma sahip. Fiyatı da haliyle diğerlerine göre biraz daha farklı. Merak edene söylerim 😉

Proje değerlendirmem için buraya tıklayabilirsiniz.

“İzmir Konut Projeleri – NLatis Değerlendirmem” için 3 yanıt

Serdar bey merhaba
N Latis Projesi üzerine yazınızı okuduktan sonra şöyle bir araştırdım 1+1 konut fiyatları 500.000 TL’den başlayan fiyatlar diyor. Bu nasıl bir fiyattır anlamadım benmi yadırgıyorum yoksa nereye kadar çıkacak bu fiyatlar böyle. 1+1 dediğiniz 50 m2 olan ev bile 500.000 TL olursa nerede duracak bu fiyatlar? Üstelik her ne kadar anılmasada ekonomik kriz kapıda g.menkul satışlarının ciddi yavaşladığı, konut stokunun çok arttığı günümüzde.
tşk.

80.000 – 90.000 TL’ye de 1+1 daire var Buca’da. Fiyatlar konum, talep ve ürün ile ilgili. İstanbul’da 2 sene önce Seyrantepe diye garip bir yerde baktığım 2+1 daireler 1.000.000 TL’den başlıyordu…

merhaba,
O seyrantepe dediğiniz yer istanbulun kalbi levent maslak hattının tam ortasında önünden metro geçen, otosanayi bölümü kaldırılsa paha biçilemez değer de bir yer 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.