Kategoriler
İzmir Konut Projeleri Yatirimlik Ev

İzmir’de Ev Fiyatları Niye Daha da Artacak?

Mutlu ve umutlu olmanın zor olduğu, 3 günlük gündemimizin başka ülkelerin 3 senelik gündemine eşit olduğu zamanlardan geçiyoruz. Mutluluğu kendi içinde bulmak zorlaşıyor ve insan ailesine, arkadaşlarına ve çevresine daha çok ihtiyaç duyuyor. Bazıları da İzmir’e taşınmayı tercih ediyor! Bunu söyleyen Google, ben değil!.

Google’ın arama trendlerini analiz ettiği bir hizmeti var, Google Trends. Herhangi bir terimin herhangi bir zaman diliminde, hangi bölgede vs… ne kadar arandığını, bu aramalar ile ilgili detayları görebiliyorsunuz.

İzmir Satılık Daire

İzmir’de Satılık Ev arayanların hacim artışı İstanbul’da Satılık Ev arayanların artışını son 5 senede katlamış. İstanbul Türkiye’nın aynasıdır dendiği için diğer şehirleri karşılaştırmadım. 2010’da İzmir ve İstanbul’da aynı hacimde satılık ev araması yapılırken, 2015’te İzmir %80 fark atmış, ve Google’a göre bu fark daha da açılacak. Aramalardaki bu artış İzmir’e olan ilginin bir göstergesi. Bu sebeple de önümüzdeki dönemde kısıtlı arzın olduğu, çok ciddi arsa sıkıntısı yaşanan İzmir’de ev fiyatları daha da yükselecek.

Benim yaptığım karşılaştırmayı google trends sayfasında buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Bilimsel gibi görünen ama yoruma çok açık bir sebep sonuç yazısıdır bu.

“İzmir’de Ev Fiyatları Niye Daha da Artacak?” için 4 yanıt

Ben İstanbul’da oturuyorum ama bazen İzmir’de satılık evi buradakinden bile çok arıyorum. Umuyorum zamanla istediğime kavuşacağım 🙂

Bahsettiğiniz gibi yoruma açık olan bu yazı analizinin bence ana sebep olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü sahibinden, hürriyet veya milliyet gibi sitelerde arama yapmak yerine direkt Google üzerinde bu sonuçları arayan kişiler sebebiyle emlak fiyatlarının bire bir bununla orantılı olarak artacağını düşünmüyorum. Daha doğrusu bu analiz sonuçlarının artan emlak piyasası yerine fiyat artışına etki edebilecek düzeyde birincil sebep olarak mütehahit(!) veya ev sahiplerinde kullanılabileceğini düşünmüyorum.

Analiz ve karşılaştırmalı yorumlar için emek harcanmış, buna bir teşekkür gider tabiki.. İzmir’de görüşmek üzere 🙂

Çorbanın tuzu fazla mı diye anlamak için tüm kazanı içmeye gerek yok Ozan bey :). Adından da anlaşılacağı gibi, Trend bu. İzmir’de satılık ev aramaları hızı İstanbul’da satılık ev aramaları hızını son 5 senede düzenli olarak ve artarak geçmiş. Bence sağlam bir yön gösteriyor bu çalışma.

sanırım bir gün İzmir’e geçişim sırasında kapınızı çalıp bir çay gevrek yapacağız sizinle 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.