Kategoriler
Genel

Banyonuzu Bu Renge Boyarsanız, Eviniz 20.000 TL Daha Değerli Oluyormuş!

Zevkler ve renkler tartışılmaz demişler eskiler! Bence zevksiz bir müteahhidin çıkardığı kolay bir savunma taktiğiymiş bu. Amerikalı gitmiş zevkin ve rengin değerini ölçmüş!
Amerika’nın en büyük ve tartışmalı emlak sitelerinden Zillow’un yaptığı analize göre, evlerin dış cephelerinde, salon, mutfak, oda duvarları ve hatta dış kapılarında kullanılmış renklere göre evlerin değerleri değişiyormuş. Örneğin; banyolarında uçuk pudra mavisi veya cezayir menekşesi mavisi (periwinkle blue) rengi kullanılmış evler emsallerine göre $ 5,440 yani neredeyse 20.000 TL daha pahalıya satılıyormuş! (Uyarı!, evinize gelen boyacı Ahmet’e banyomda periwinkle mavisi istiyorum dediğinizde göreceğiniz tepki ve şiddetten ben sorumlu değilim!)
Merak edenler için aşağıda hangi mekanda, hangi renk eve ne kadar değer katıyor veya değerini ne kadar azaltıyor paylaştım. (2017 Zillow Paint Color Study)

Hazır bu önemli bilgiyi paylaşmışken, Benjamin Moore boya firması tarafından belirlenmiş 2017 Yılın Boya Rengi seçimini de paylaşıyım http://www.homebunch.com/2017-benjamin-moore-color-of-the-year-shadow-2117-30/

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.