Kategoriler
Genel

Konut Kredisi Faizleri Daha Ne Kadar Düşer?

Bu soruyu bu sabah taa İstanbul’lardan gelmiş bir banka bölge müdürüne sordum.

Son 2 hafta içerisinde sağda solda ne kadar banka varsa müşterilerimize konut kredisi kullandırmamız için gün aşırı ziyaretimize geliyorlar. Her ne kadar müşteriler hala kredi kullanmaktan çekinse de, faizlerin düşmesi ile ilgili haberler konut piyasasına silikonlu bir hareket getirdi; güzel gözüküyor ama içi balon!

Bölge müdürünün bu soruma cevabı aynen şöyle oldu;
‘Valla daha baştan niye düştüğünü bilmediğim için daha ne kadar düşer birşey söyleyemiyorum! Bir deli bir taş attı kuyuya, hep beraber diğer bankalar arkasından atladık biz de. Maliyetimiz hala aynı ama nedense faizleri düşürdük!’

Kuyuya taşı atan Akbank oldu, sonrasında da tüm bankalar peşinden gitti. Şu an 60 aya kadar %0,99, %1 komisyon ile veren bankalar var. Bu oranlar çok uygun ama bankalar hala kredi kullanacak insan bulamadıkları için proje proje dolaşıyorlar.

Benim tahminim Ekim’e kadar bir miktar ama az bir miktar daha düşer. Önerim, aklınıza ve bütçenize uyan bir ev bulduysanız hemen alın, satıcılar fiyatlarını arttırmadan önce. Eğer çok düşer ise %2 ceza öder, daha uygun faizli bankaya geçersiniz, tabi bu arada krediyi kullandığınız banka o %2yi seve seve sizi elde tutmak için yok saymaz ise.

Karşılaştırmalı oranlar için http://www.doktormortgage.com/portal/faiz-oranlari.html
adresini ziyaret ediniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.