Kategoriler
Genel

Bir Bayanın Yeni Ev Çığlığı!

Hayatınızda önemli bir karar vermek üzereyken ne yapacağınızı bilemediğiniz veya acaba??lar içerisinde kaybolduğunuz oldu mu? Son aldığım bir email aynen bunları yaşayan bir bayanın gözlemlerini anlatıyor.


Evrim hanım sitemizin takipçilerinden. Kendisi çok becerikli, pozitif enerjili, hayatın zorluklarından geçmiş ve başarılı bir iş kadını ve ev hanımı.
Evrim hanım uzun süredir ev arıyor. Esasında arıyor mu aramıyor mu o da belli değil. Bana gönderdiği email aşağıda. Siz de benzer süreçlerden geçtiyseniz Evrim’in bazı kararsızlıklarının ve önceliklerinin sizinkilere benzediğini göreceksiniz.
Benim Evrim’e önerim Otur Oturduğun Yerde 🙂






Merhaba,
Çocuklar büyüdükçe evimiz yetmemeye başladı ve alternatif olarak ta yeni yerler araştırmaya başladım…Dön dolaş kendi evim gibisini bulamadım J
  
Balçova’nın yeni gelişmekte olan Mahallesi Eğitim Mahallesinde oturuyorum.

Evlenmeden önce de Balçova’daydım. Eskiden bu semt bana hep fil mezarlığı gibi gelirdi yaşlı semti yani. 
Evlenince Bornova’ya geçecektim, kader beni Balçova’dan ayırmadı. 

Anneme yakın olsun istedim. Her gün işe gidip gelebilmek için ortalama 80 km yol yapıyorum. Eve geldiğimde bir çok şeye zamanım kalmamış oluyor.

22 dairelik bir apartman dairesindeyim. Komşuluk eski dönemlerdeki gibi. Oğlumun yaşıtı en az 5 çocuk var. Benim çocukluğumdaki gibi mahallede oynuyorlar. Ne güvenlik ne de yüksek bahçe kapıları var. Bir gün kavga etti sokakta diye evi değiştirmek istedim. Kültür yok biraz varoş diye sonra dön dolaş yine kendi evime karar kıldım. 

Eğitimleri için  okullarına ödediğim paraların tek sebebi iyi bir kültür alabilsinler diyeydi. Çocuğun birinin  gelip mahallede oğlumu dövmesi bende yaşam standartımı mevki ile konumlandırmamı  değiştirmemin zamanı geldiğini düşündürttü. Sonra kendi kendime kızıp hayata alışması gerektiğini sorunlardan kaçarak değil sorunu çözmeyi bilen evlat yetiştirmem gerektiğine karar verdim. Kolej vs bitirip gerçek hayatla baş başa kalınca her şeye uyum sağlamalıydı. Ev değiştirmek çocuk büyütmek gibi zor karardı heralde

Yatırım amaçlı değil de  oturmayı düşündüğünüz evde çevre faktörünün çok etkisi var zannediyorum ,en azından benim için. Ben sokağa çıktığımda berber,kuruyemiş,kırtasiye,bakkal,ayakkabı tamircisi,terzi yani herkesi o kadar tanıyorum ki alışveriş merkezlerinin çok bir cazibesi kalmıyor. Okullar açıldığında Malzeme listesi veriyorlar elinize, içinde bilmediğiniz bir sürü meteryal var. Kipa Migros Özdilek gibi mağazaların o dönemlerinde kırtasiye reyonlarına girmeniz o kadar zor oluyor ki… Ben ne yapıyorum, listemi Kırtasiyecime veriyorum, Alışveriş için küçük marketleri tercih ediyorum. Pehlivanoğlu’ndan çıkana kadar listem hazırlanmış kafam dinç bir şekilde eve dönüyorum. Bunun gibi bir çok örnek olabilir. Yani devasal büyük marketlere girip çile çekmekten kurtuluyorum. Ev alırken belki çarşıya yakın yerler tercih edilebilir ama Alışveriş merkezleri benim için asla. 

Balçovada kalmak istiyorum ama gerçekten iyi projeler göremiyorum yapılar çok eski yeni yapılanlar da çok şekilsiz. İyi olanlar da vardır belki benim görmediğim. Bir çok apartmanda asansör yok mesela. Kod farkını kullanıyorlar apartman girişlerini kodun yüksek olan tarafından veriyorlar yasadan da bu vesileyle yırtıyorlar. Alta 3 kat üste 3 kat J Asansöre gerek yok yani. Ev fiyatları çok yüksek Termal var tek artı bu heralde. Evlerde en çok yatak odaları dikkatimi çekiyor genelde dikdörtgen oluyorlar. Yatağı bir türlü yerleştiremiyorum. Dar kenarın bir tarafında pencere veya balkon diğer tarafta da ebeveyn banyosu kapısı yapmışlar.Yatağı odanın ortasına koysan yer kalmıyor. Boş ver salonu yatak odası yaparım diyemiyorsun. Mutfaklarda içime sinmiyor, çift taraflı dolap yapmışlar, geniş gibi ama masa koyayım diye düşünsem ki çocuklar küçük salona taşıyamam yer bulamıyorum. 

O da olmadı hayalimdeki evi bir türlü bulamıyorum. Güzel olanlar da var tabi onlara da benim bütçem yetmiyor

Spor salonu olan siteler var mesela onları da eve alınan ilk zamanlar hevesle kullanılan sonra da 2 el satmaya çalışılan yürüyüş bantlarına benzetiyorum. Spor yapmak sonradan kazanılan bir alışkanlık değil herhalde.

Sayın Gurme zor müşteriyim herhalde ama elimde değil evi sevsem para sorun değil bir şekilde evimi satar kredi alır veya başka bir yol bulur alırım.

Sorun bende mi J

“Bir Bayanın Yeni Ev Çığlığı!” için 3 yanıt

KESİNLİKLE DOĞRU SÖYLÜYORSUN HANIM EFENDİ…

SENİN İÇİN EN UYGUN YER BUCA OLACAKTIR.. BUCA İZMİRİN EN ESKİ YERLEŞİM YERLERİNDENDİR..

FAKÜLTELER İLÇESİ OLARAK BİLİNİR.. TEMİZ İYİ AİLELERİN YAŞADIĞİ BİR İLÇESİDİR…

Funda'ya aynen katılıyorum. Hayatı basitleştirmek lazım. Ağırlıklardan kurtulup, bahar temizliğini geciktirmeden yapmak gerekiyor.

Düşünceleriniz çok mantıklı ve haklı.
Beklentiler insan hayatını farkında olmadan zorlaştırıyor malesef. Hayatı minimize ederek yaşamak gerekiyor. Bence sizde sorun yok. Sadece hayatı yaşamak kolay değil…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.