Kategoriler
Genel

ADSIZ Bir Okurdan Aşk Mektubu!

Yukarıdaki Soru/Cevap bölümümüz pek kullanılmasa da arada sırada gelen soruları bu kısımda cevaplıyorum.

Ama geçen gün ADSIZ bir okurumdan gelen soru ana sayfaya koyulacak kadar sevgi doluydu. İşte soru;

Serdar Bey, Öncelikli olarak paylaşımlarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum. Bu cesaret, bu ukala yaklaşım ve bu kendini bilmez hal, herkeste bulunabilecek meziyetlerden! değil…

Kekomançi, kıro, yada benzeri kelimelerle itham ettiğiniz müteahhitler yada emlakçılar da insanlar, öyle değil mi?
Ne kadar kaba ve çirkin bir üslup kullanarak yazıyorsunuz yazılarınızı…

CEVAP:
İsminizi vermediğiniz için size ADSIZ diyeceğim.
Sevgili ADSIZ, benim hiç bir yazımda ben emlakçı veya müteahhitleri kekomançi veya kıro sıfatlarıyla itham etmedim.
Etsem de, size ne! Siz kekomançi veya kıro musunuz ki üzerinize alınıyorsunuz?
Hiçbir eğitim ve görgüsü olmadan mimarlığa ve mühendisliğe soyunan müteahhitleri, ve başka iş bulamadıkları için emlakçı tabirini yerlere düşürenleri bahsettiğiniz tabirlerle bile anmak bu iki mesleği hakkıyla yapmaya uğraşanlara haksızlık olur.

Emlakçı ve Gayrimenkul Danışmanı arasındaki farkı, bir fark olmasaydı kahraman emlakçıların şımarık Alıcı ve Satıcılardan çektiklerini, mercedesli müteahhitleri daha önce yazdım bu sayfada, bunları okumanızı ve daha sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim.
Kaba ve çirkin üslubuma rağmen sayfamı takip ettiğiniz için teşekkür ederim.

Sayfayı takip eden emlak danışmanı ve müteahhit arkadaşlar, sizin de bu soru ve cevaba yorumlarınızı bekliyorum. Bir hata varsa düzeltelim.

“ADSIZ Bir Okurdan Aşk Mektubu!” için 4 yanıt

Serkan bey teşekkür ederim ama sanki biraz sert olmuş 🙂

Irazzzzzz, sen kromançi derken az bile demişsin başına gelenlerden sonra. O yüzden emlakçı ve gayrimenkul danışmanını ayırmak gerekiyor. Senin başına gelenler işin normal hali ne yazık ki.

Benim yüzümden olmuş, kusuruma bakmayın Serdar bey, dilerseniz o kısmı değiştirebilirsiniz.

O yazıda anlatmaya çalıştığım şey, 2+1 sıfır 130bine kadar ev istiyoruz dediğimde, "abla çok şahaneğ birşey var yatam size gore, ahan şuracıkta" diyerek, dağın başına bizi götürüp, 10 yıllık merkezi yere uzak evi, 150bine kaktırmaya çalışan bir kısım emlakçılar için geçerliydi.

Herkes böyle olacak diye bir kaide yok, ancak ben bir müşteriyim ve aldatılmak, bilerek yanlış anlaşılmak, yönlendirilmek ve yetmiyormuş gibi neden gösterilen evi beğenmediğimize dair sert bir tavırla azarlanmanın jargonda başka bir kelimesini bulamamıştım. Rahatsız ettiğim için üzgünüm, ancak müşteri rahatlıkla kaba/saba konuşup, saygısızlık yapabileceğiniz babanızın oğlu değildir.

Ben tamamen alakasız bir sektörde çalışıyorum, müşterimi bilerek yanlış anlasam ve yönlendirsem, bana kekomançi demezler, direk atarlar işten. Biraz saygı, ki karşılıklı iletişim yürüsün.

ADSIZ adlı okuyucu isimsiz olarak biraktigi mesajla muthis bir cesaret sergilemis. Kendisine takdirimi ileteyim oncelikle.
Kendisinin cesaret ve ukala tavir olarak gordugu meziyetler tabii ki herkeste bulunabilecek ozellikler degil. Cunku Serdar Dagistan'in aldigi egitim ve altyapida bir insaatciyi Izmir camiasi bugune kadar hic tanimadi. Bogazici Universitesi Insaat Muhendisligi Bolumu uzerine her babayigidin kapisindan gecemedigi Northwestern Universitesi'nde yapilmis Proje Yonetimi masteri ve Isletme Masteri'ndan sonra Chicago'da insaatini tamamladigi onlarca binadan sonra kalkip Izmir'e gelip meslegine burada devam etmek istemesi Izmir icin bir kazanctir.
Kisileri itham etmeden once insanin kendi boyunun olcusune bakmasi cok onemli. Adsiz adli sahsiyet ne sifatla boyle bir suclamayla Serdar Bey'in karsisina cikabiliyor merak konusu acikcasi. Kendisinin kimligi ile ilgili hicbir bilgimiz olmamasina ragmen dogum yerinin Izmir oldugu kesin. Cunku ancak bir Izmirli bir diger Izmirliyi bu kadar kiskanip, yermeye calisir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.