Kategoriler
Genel

Gurbetçileri Ev Sahibi Yapan Adam!

1 ay önce uzun bir telefon numarası gözüktü telefonumda; yine Bulgaristan’da mahsur kalmış, ailesinin yardım göndermediği zavallı bir kızın kontür isteği ile karşılaşacağımı düşünürken, kulağımda çok heyecanlı ve dinamik bir ses duydum. Hollanda’dan Tuncay adlı bir arkadaş Gaziemir ve diğer bölgelerdeki evlerimizi satmak istediğini söyledi. Kontür talebi yerine böyle birşey duyunca ben de biraz şaşırdım haliyle.

Tuncay beyin ilginç bir hikayesi var;
Tuncay eski bir bankacı. Şu an Hollanda’da yaşıyor ama ailesi halen İzmir’de. Girişimci bir ruh. Ne sebeple Hollanda’ya gitmiş bilmiyorum. Bugüne kadar kimsenin beceremediği birşeyi yapmaya çalışıyor; Gurbetçilerin kazıklanmadan ve dolandırılmadan Türkiye’de banka kredisi ile ev sahibi olmalarını olası kılıyor.

Tuncay’ın herkesden farklı yaptığı en önemli şey, gurbetçilere Denizbank ve Garanti aracılığı ile Türkiye’den konut kredisi kullandırabilmesi. Düşünürseniz banka için çok büyük bir risk var burada; eğer gurbetçi parayı ödemez ise banka gidip fellik fellik Hollanda’da adamı arayamaz! O yüzden de Tuncay çok seçici ve garantici olmakla beraber, bankaların da güvenini kazanacak kadar detaylı ve hatasız çalışıyor.

İzmir’de daha önce Gönen Metrokent konutlarında 36 adet konut satmış, bence çok başarılı bir rakam. İzmir’de portföyündeki tek proje şu an Palmiye Park. Çok yakında kendisi ile Çiğli ve Bornova’daki projelerimiz için de çalışacağız.

Elindeki projeleri Hollanda’daki vatandaşlara dağıtılan çeşitli konseptlerdeki dergilere reklam vererek, iki websitesi ve her ay düzenlediği fuarlar ile tanıtıyor. Dergiler gayet kaliteli ve fiyatlar da makul.

Gurbetçiler ona güveniyor çünkü Tuncay sadece çok iyi ve makul fiyatlı projeler ile çalışıyor. Müşterisini tanıyor ve hayal satmıyor.

İşi zor ve yoğun. Bir işte başarılı olmak için insanlara yardım etmeyi ilk hedef haline getirmek gerekiyor; Tuncay da bu girişimi ile bunu başarıyor.

Kendisinin yönetimindeki web siteleri;

Gözatmanızı öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.