Kategoriler
Genel İlk defa ev alacak olanlar

İnternetten ucuz Ev Aramanın ve Bulmanın Yolları – 2 (Akıllı Arama Yapmanın Sırları)

Google’da örneğin Gaziemir’de Site içerisinde Satılık 3+1 120 m2 daire diye girdiğinizde yaklaşık 1120 tane ilgili ilgisiz sonuç çıkıyor. En üstte çıkan sonuçlar genelde google’ı kandırmayı becerebilen veya parasını verip kendini yukarıda sunduran ilanlar ile dolu. Yahoo da farklı değil.

Bu sebeple bu 2 arama motorunu da öneremiyorum. Özellikle ucuz ev veya acil satılık ev diye bir arama yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Daha hedefe yönelik nokta atışı yapabilmek için başka sayflarımız var;

Emlak Arama Sayfaları

Hürriyet Emlak ve Milliyet Emlak bu konuda yoğun bir şekilde kapışıyorlar.
Hangisini tercih ederseniz edin, 2sine de bakmadan geçmeyin.
Açılış sayfaları üzerinize atlayan zıplayan ilanlar ile dolu olduğu için sevimsiz olsa da, en çok emlak ilanı bu sayfalarda yer almakta.
Her iki sayfanın sunduğu güzel bir hizmet de, ev aradığınız bölgeyi sisteme belirttikten sonra, her gün o semtte satışa yeni çıkan evlerin ilanları email ile size bildiriliyor. Yani her gün geri gidip arama yapmanıza gerek kalmıyor.
Tabii bu 2 canavarın yanında en büyük canavar olan Sahibinden.com u geçemeyiz. Sahibinden çok Emlakçıdan.com haline gelmiş olsalar ve arama metotları pek kolay olmasa da, yine en çok seçenek bulabileceğiniz sayfalardan birisi.
Hangi sayfayı kullanırsanız kullanın, kuralımız şu;
  • Eviminfiyati.com’da belirlediğiniz ortalama piyasa fiyatının %20 eksiği ve %20 fazlası ile arama yapın
  • Mümkün olduğunca detay girin (m2 aralığı, binanın yaşı aralığı, sokak, mahalle, vs…)
  • Acil satılıklar bölümüne bakın
  • ÖNEMLİ; Çıkan sonuçları sistemin size verdiği tarih sıralamasının tam tersine çevirin. Genelde emlakçılar bu sayfaları kullandığı için kendi ilanlarını her gün güncelliyorlar ve onların emlakları sayfanın en üstünde çıkıyor. Tersten başlarsanız en eski ilanları bulabilirsiniz. Uzun süredir orada yer almış ilanda pazarlık gücünüz daha fazla olacaktır.

 

Sistemin sunduğu en ucuz evlere bakmayın bile, çünkü büyük ihtimalle gel gel fiyatıdır. Emlakçının o ilanına kanıp gidip kendisiyle buluştuğunuzda o ev büyük ihtimalle satılmış ama 5.000-10.000 TL daha fazlasına başka bir ev sunacaktır. Eğer ilan emlakçıdan değil ama sahibinden ise, ev büyük ihtimal kusurludur. En ucuz evi aramıyoruz. 

Yarın bilinçli arayıcılar için adresler.

Y

 

“İnternetten ucuz Ev Aramanın ve Bulmanın Yolları – 2 (Akıllı Arama Yapmanın Sırları)” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.