Kategoriler
Basında Gurme Genel İzmir Arsalar İzmir Satılık Ev

İzmir Emlak Rehberi – Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar!

emlak izmir seferihisar satilik

Bu aralar çok yoğunum ve daha çok gerginim! Havalardan mıdır, işlerden midir, bu aralar önüme çıkan kötü niyetli insanlardan mıdır bilmiyorum!
Öğlen şantiyeden çıktım ve ofise doğru giderken bir anda kendimi Seferihisar Sığacık‘ta buluverdim…
Bir süre önce Milliyet Emlak ekinde Yaşlanan, Yavaşlayan ve Yayalaşan şehir İzmir başlıklı yazımda Seferihisar’dan ve nasıl geliştiğinden kısaca bahsetmiştim.
Bugün harika bir havada, Sığacık’ta deniz kenarında, leziz bir çoban salata, çıtır kalamar ve sulu sulu bir deniz çipurası yerken Seferihisar Sığıcak’ın yeni yat limanına dalgın dalgın ve yavaşlarak baktım… Onca koşuşturmanın arasında böyle bir arayı sanırım kendi kendime hakketmiştim.
Otobandan Seferihisar kavşağından çıkıp Seferihisar’a doğru 10 km lik yol üzerinde İzmir’in en garip, bazısı çok çirkin, bazısı tabiat faciası, bazısı güzel ve bazısı gizli bir çok villalardan oluşan sitelerini görüyorsunuz. 5 senedir tek bir tane bile villa satılmamış siteler var. Yol boyunca 3-5 katlı binalaşma da başlamış… Ne mantıkla buralara yüksek kat vermişler anlamadım. Bence yakışmıyor ve yavaşlamaya çalışan Seferihisar’a zorluk çıkaracağına inanıyorum.
Seferihisar’da bir yenileşme var. En son 1.5 sene önce gitmiştim. Yol kenarlarında ağaçlandırma çalışmaları var, evler boyanmış, etraf temiz… 1 senelik başkan Tunç Soyer, BAL mezunu olduğu için Tunç abi diyorum, bu uzakta ve bakımsız kalmış ilçeye harika bir dinamizm getirmiş.
3 önemli seslenişim var;
1. İstanbul’dan Alaçatı’ya özenen yorulmuş insanlara sesleniyorum, Seferihisar ve çevresini görmeden gidip Alaçatı’da yüzbinlerce euroluk kafes gibi evlere tıkılmayın!
2. İzmir’de nereden arsa alalım diye arayanlara sesleniyorum; gidin seferihisar ve etrafını inceleyin ve nasıl geliştiğine tanık olun!
3. Sayın Başkan Tunç abiye sesleniyorum, Tunç Abicim sizinle bu sayfada yayınlanacak bir video röportaj yapmak istiyorum; kabul ederseniz çok çok sevinir ve gurur duyarım.

“İzmir Emlak Rehberi – Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar!” için bir yanıt

Çok teşekkür ederim size, "Seferihisar ve çevresini görmeden gidip Alaçatı'da yüzbinlerce euroluk kafes gibi evlere tıkılmayın!" cümlenizden ötürü:)
Evet, Alaçatı çok keyifli bir sahil kasabası olmasına rağmen, ortasındaki çukurluğa gömülüp kalmak çok akıl karı değil… Fakat Seferihisar muhteşem doğası, leziz zeytinyağlıları ve taptaze balıklarıyla insanın aklını başından alan, aynı zamanda da fiyatları çok yüksek olmayan lokantaları ve bahsettiğiniz tüm özellikleriyle tam da "yazlık ev" alınacak bir yer… Alaçatı'ya özenenlere ise, gezmek-görmek-eğlenmek için muhteşem olduğunu ve konaklamak için ise, http://tuanaotel.com/ 'i seçmelerini tavsiye edebilirim sizin aracılığınızla…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.