Kategoriler
Genel İzmir Satılık Ev

Villakent Ölükent Dedim! Ayıp ettim!

Evin fiyatına neler dahil yazımdan sonra en çok okunan yazım oldu İzmir Emlak Mezarlığı Villakent – Ölükent yazım.
Düşüncelerim hala aynı ama orada yaşayan ve yatırım yapmış insanları değil yapacak insanları düşünerek yazdığım için Villakent sakinleri ve taraftarlarından haklı olarak eleştiriler alıyorum.
Şunu da belirtmem gerekir ki, tüm eleştiriler çok seviyeli ve terbiye seviyesini hiç aşmıyor; kendilerine teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz daha önce garip aşk mektupları almıştım!!!
Dr. Zehra Ersaçan dün gece 4-5 defa yorum bırakmaya çalışmış olmamış; kendisine teşekkür etmek için yorumunu ayrıca yazı olarak yayınlıyorum.
Yazısına yorum da yapmıyorum 🙂

Dr.Zehra ERSAÇANİzmir Emlak Mezarlığı – Villakent…. Ölükent!” kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

Bugün dediler ki,Ayşe Arman Villakent’i yazmış. Çok sevindim. Yazılarını okuduğum, kendime yakın bulduğum bir gazeteci..İnternetten yazıyı arayınca gördüm ki, Emlak Gurmesine ?? aitmiş(Özür dilerim tanımıyordum, ilk kez gördüm. Ayrıca başarılı buldum. Çünkü Ayşe Arman’la okunurluğunu artırmış).

AMA yazıyı çok incitici bulduğumu, 5 yıla yakın bir süredir Villaken’te yaşayan birisi olarak da üzüldüğümü ifade etmek isterim.
Bir yer hakkında gerçekçi bir yorum yapabilmek için orada yaşamak gerek. Sadece görünenlerle değerlendirmek yanıltabilir.

Evet, yeni bir yerleşim yeri olmamız nedeniyle eksiklerimiz var. BİZ’ler istediğimiz saatte istediğimiz yere ulaşamıyoruz. Büyük marketlerimiz yok, her istediğimizi istediğimiz anda alamıyoruz. Elbiselerimizi istediğimiz zaman temizletemiyor, fırından yeni çıkmış bir simit bile yiyemiyoruz. Dediğiniz gibi burası sessiz bir yer.. Çünkü 1000’e yakın villanın 350’si yerleşmiş durumda. Henüz gelmeyen komşularımızın bahçeleri bizi de rahatsız ediyor (Onları zaman zaman temizletiyoruz).

Ama BİZ sabahları gökyüzünü görerek uyanıyoruz, kuşlarla birlikte, kurbağa seslerini duyarak yaşıyoruz. Evimizden çıktığımızda her biri meslek ve kariyer sahibi, eğitimli komşularımızın gülen yüzleriyle karşılaşıyoruz, istediğimiz saatte korkmadan sokakta dolaşabiliyor, bazen arabamızın, hatta evimizin anahtarını kapıda bırakabiliyoruz.Çocuklarımız trafik korkusu olmadan güvenle bisiklet binebiliyor, oynayabiliyor. birbirimizi kötü gündei iyi günde yalnız bırakmıyoruz.

Sosyal hayatımız da var. Ege Koop Lokalinde, Lotus Terasın havuz başında, Beep cafe’nin sımsıcak ortamında dostlarımızla sabahlara kadar süren sohbetler yapıyor, bazen de çılgınlar gibi eğlenerek yoruluyoruz. Küçük de olsa Fitness salonumuz, Tenis kortumuz, basket ve futbol sahalarımız var. Menemen’in güleryüzlü esnafından alışveriş yapıyor, her türlü bürokratik işimizi kolayca hallediyoruz. Çok sıkıldığımız zaman, 20 km. ötedeki Foça’da balık yiyor, deniz kenarında rakı keyfi yaşıyoruz. Ben Villakent’e gelene kadar sessizliğin sesi olduğunu bilmiyordum. Gerçekten çok etkileyici…Kısacası Biz şehre 25 km. mesafede, ama şehirin boğucu kirli havasından uzak, keyifle yaşıyoruz.

En güzeli de ne biliyor musunuz? Villakent İzmir’de bir mahalle, ama sadece BİZİM.. Herşeyini BİZİM yönettiğimiz, bizim şekillendirdiğimiz BİZİM CUMHURİYETİMİZ. Ve BİZ burada yaşamayı seçecek, bizimle dost olmak isteyecek komşularımızı bekliyoruz. Gecikseler bile BİZ burada, onları bekliyor olacağız. Umarım sizi bir gün ağırlama fırsatımız olur da kendimizi tanıtabiliriz. Saygılarımla…
Dr.Zehra ERSAÇAN

“Villakent Ölükent Dedim! Ayıp ettim!” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.