Kategoriler
Genel

Kandırılmışım – Meğer Seferihisar Türkiye’nin en hızlı belediyesiymiş!

Geçen Mayıs Türkiye’nin Cittaslow başkenti Seferihsar başlıklı bir yazı yazmıştım. Seferihisar’ın yavaş şehir markası ile ne kadar gözde bir yaşam alanı haline geldiğini ve geleceğini belirten yazım Milliyet’te de yayınlanmıştı.
Geçen hafta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç başkanımızı canlı canlı dinlerken Seferihisar’ın Türkiye’nin yavaş değil aksine en hızlı yaşam bölgesi olduğunu anladım!
Başkan 30 dakikalık bir konuşma yaptı ve yemin ederim konuşmanın her saniyesinde tüylerim diken diken ve gözlerim yaşlı idi. Türkiye’de hele İzmir’de böyle şeyler olabileceğini bilmek beni geleceğimize karşı çok çok umutlandırdı.
Cittaslow esasında yavaş değil sakin şehir demekmiş. Yerel bir kalkınma modeli olarak benimsenmiş. Detaylar için Seferihisar Cittaslow resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Konuşmadan aklımda kalanlar;
1. Sakin şehir ile bir halkın üzerindeki ölü toprağı nasıl berekete dönüştürülmüş, (Düne kadar toprağını satmak için bekleyen Seferihisarlılar şimdi elmadan, mandaline herşeyi ekip biçiyorlar, kendi evlerinin önünde, belediyenin bedelsiz verdiği pazar yerlerinde kendi ürünlerini satıyorlar. Çok yakında mandalin şarabı, pestili vs… gibi yan ürünler de çıkacakmış)
2. Büyüme yerine hayat kalitesini zenginleştirici faaliyetler ile halkın bir başkanı sahiplenişi (Çarpık yapılaşma ile büyüme yerine, mevcudu iyileştirme çabalarının dahilinde sur içindeki yaklaşık 500 senedir insanları barındıran evlerin renovasyonuna girişmişler. Harika!!!)
3. Bir politikacının BEN yerine her cümlesine BİZ diyerek başlayabileceği
4. Tunç başkan başka yerlere gitse dahi Seferihisar halkının artık hiçbir zaman geri gitmeyeceği
5. Sabah yürüyüşlerinin en yoğun tempoda yaşayan insanları bile nasıl gençleştirdiğini (Tunç başkan canlı örnek :))
Seferihsar belediyesi sayfası çok interaktif, kesinlikle ziyaret edin ve üye olun. Bir hafta sonu alın çoluğu çocuğu gidin ziyaretlerine, pişman olmazsınız; hele Oğlak Dolması seviyorsanız hiç olmazsınız!
Tunç başkan bize bir de hediye getirdi… Minik minik Seferihsar kitapçıkları basmışlar; Seferihisar’a özel ekmek dolması tarifinden, haftasonu bisikletinizle dolaşabileceğiniz harika doğa parkurlarına kadar Seferihisar’ı tüm keyfiyle yaşayabileceğiniz emlak gurmesi vari tavsiyeler ve sırlar dolu…
Teşekkürler Başkanım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.