Kategoriler
Emlak Kulisi

ipek aydoğan  Emlak Kulisi üzerinde sormuş

ipek aydoğan :hatay ve yeşilyurt civarıNe yol ne sosyal alan ne yeşil alan için hiç uygun olmayan bir yer.Evler de çok eski.Ancak yine de pahalı.İlk beş yıl için bu bölgeyle ilgili,özelikle eski evler kentsel dönüşümden nasibini alabilir mi? Burada 30 yıllık evi olan birisi bu evini nasıl değerlendirmeli,beklemeli mi?satmalı mı

Serdar Dağıstan : 
Eğer istediğiniz fiyata satabiliyorsanız tabii ki hiç beklemeyin. Kentsel dönüşüm çok zorlu ve uzun bir süreç. Öncelik olarak da gecekondu bölgeleri değerlendiriliyor. Kentsel dönüşümün esas amacı, depreme dayanıklı olmayan, yolu yordamı yetersiz kalmış bölgeleri insani değerlere kavuşturmak. Bekliyim, evim daha değerlensin vs… diye düşünürseniz daha bir 30 yıl daha beklemeniz gerekebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kategoriler
Emlak Kulisi

ipek aydoğan  Emlak Kulisi üzerinde sormuş

ipek aydoğan :Slm Ulukent te yeni başlayan proje 35 sokak ve onun yanında bulunan yamaç evleri ile ilgili öngörünüzü belirtebilirmisiniz?

Serdar Dağıstan : 
Yamaç evleri 35. Sokak sayesinde değerleniyor. 35. Sokak projesi bir mimarin hayali; eğer değerini bilen, komşularına saygılı insanlar yaşar ise çok keyifli bir yaşam alanı olur. Aksini düşünmek bile istemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.