Kategoriler
Konut Projeleri

Özgür Yirik: Arap yatırımcılar Esenyurt’u yeni keşfediyor!

Özgür Yirik, yabancı yatırımcıların henüz Esenyurt, Beylikdüzü gibi yeni gelişen bölgelere ‘şehir merkezi’ gibi güvenemediğini belirtiyor. Yirik, ‘Henüz güvenemeseler de çok merak ediyorlar, araştırmaya başladılar’ diyor

Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancı yatırımcı İstanbul konut piyasası ile yakından ilgilenmeye başladı. Özellikle Arap yatırımcıların gayrimenkul firmalarının kapısını çokça çalmaya başladığı sıkça vurgulanıyor. Büyük sermayelerle İstanbul konut pazarına yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların şehir merkezindeki projeleri tercih ettiği, denize ve merkeze yakın konutlarla ilgilendiği de sektör temsilcileri tarafından vurgulanıyor. Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde iş yapan Yirikler İnşaat’ın patronu Özgür Yirik de yabancıların şehir merkezini tercih ettiğini doğruluyor ancak son zamanlarda Arapların hızlı gelişen Esenyurt, Beylikdüzü civarını da merak edip, incelemeye aldığını ifade ediyor.

– Bura Residence’da satışlar nasıl gidiyor?

Esenyurt’un Beylikdüzü’ne yakın tarafında inşaatına başladığımız Bura Residence’da 352 daire, 10 bin metrekare de ticari alanımız var. Proje 1-1 ve 2-1 dairelerden oluşuyor. Ağırlık 1-1’lerde, fiyatları ise 94 bin TL civarında. Şimdiye kadar projenin yüzde 55’ini sattık.

Esenyurt’ta bazı firmalarda sıkıntı olacak

– Esenyurt’ta imar problemleri olduğu söyleniyor…

Evet, bazı firmalarda imar problemleri var. 20 bine yakın konut yapılıyor şu anda bölgede. Bu sorun elbette çözülecek. Ama belediyeyi dinlemeyen bazı firmalarda sıkıntı olacak. Başka projelerden daire verenler olduğunu, müşteriye parasını faiziyle geri vererek sorun çözmeye çalışanlar olduğunu duyuyoruz.

Yabancı seneye baharda Esenyurt’ta alıma başlar

– Yabancı yatırımncılar sizin bölgeye de ilgi gösteriyor mu?

Mütekabiliyet ilk başta şehir mekezindeki projeleri olumlu etkileyecek. Ama yabancılar bizim bölgemize de bakmaya başladı. Şimdilik satın almaya yönelik değil piyasa araştırması şeklinde bakıyorlar. Çünkü şu anda bölgeye karşı güven eksiklikleri var. Yeni yeni tanıyorlar buraları. Yatırım yapmaları için önce firmaları tanımaları, bölgeye güven duymaları lazım. Önümüzdeki yıl bahar aylarında bu taraflara da yabancı ilgisi başlar.

Yeni proje eylülde

– Bundan sonraki proje ne olacak?

Yolumuza Bura markasıyla devam edeceğiz. Bundan sonra B segmentine yapacağımız tüm konutlarda bu markayı kullanacağız. Eylül ayında yine aynı bölgede bir projeye başlamayı düşünüyoruz. Bu projeye aslında nisan ayında başlayacaktık. Ama piyasadaki durgunluktan dolayı biraz erteleme kararı aldık. Yine cadde üzerinde Bura Residence ile aynı konseptte bir proje olacak.

– Piyasanın açılacağını düşünüyorsunuz o zaman…

Evet,yılın ikinci yarısında faizlerin de geri gelmesiyle beraber işlerin açılacağını düşünüyorum.

Şenay Büyükköşdere/Akşam

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/ozgur_yirik_arap_yatirimcilar_esenyurt%e2%80%99u_yeni_kesfediyor!/emlak-yasam-sektorden-haberler/ikqFXmY2kl4=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.