Kategoriler
Konut Projeleri

Abdullah Çınar’ın 4 şirketi iflas etti, kayyumlar atandı!

Eski Giyimkent Başkanı Abdullah Çınar’ın 4 şirketi için iflas erteleme kararı alındı ve şirketlere kayyumlar atandı. Mahkemeye sunulan belgede şirketlerin etkili bir iyileştirme programıyla düze çıkabileceği belirtildi

Eski Giyimkent Başkanı Abdullah Çınar’ın 4 şirketi için iflas erteleme kararı alındı ve şirketlere kayyumlar atandı. Mahkemeye sunulan belgede şirketlerin etkili bir iyileştirme programıyla düze çıkabileceği belirtildi.

MALİ darboğaza giren şirketler için can simidi olarak görülen iflas ertelemeye son başvuran isimlerden biri de Eski S.S. İstanbul Giyimkent İmalat ve Toptan Satıcıları Site İşletme Kooperatifi (Giyimkent) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çınar oldu. Aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Abdullah Çınar, dört şirketi için mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. Mahkeme talebi yerinde buldu. Çınar’ın dört şirketi için iki kişilik kayyum heyeti atandı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda şirketlerin borca batık durumları ortaya konuldu, ancak etkili iyileştirme prorgamıyla şirketlerin düze çıkılabileceği belirtildi. İflas erteleme, zora düşen şirketler için bir can simidi olarak görülüyor. İflas erteleme talebi yerinde görülen şirket, belli bir süre alacaklılara karşı korumaya alınıyor. İflas erteleme istenen şirket için, iyileştirme planının başarılı olması durumunda, tedbir kararının kaldırılması istniyor ve şirket normal faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor.


MÜSİAD üyesi işadamı

İflas erteleme için mahkemenin yolunu tutan Abdullah Çınar, İstanbul iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. İTO Yönetim Kurulu Üyeliği yanı sıra, Giyimkent’in gelişiminde önemli rol oynadı. MÜSİAD üyesi de olan Abdullah Çınar, Çınar Grup bünyesindeki dört şirket için Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvudu. 12 Ağustos’ta olumlu yönde karar verildi ve tedbir kararı verilen şirketler için Mustafa Kınacı ile Metin İşsever kayyum atandı.


4.4 milyon lira borçlu

Çınar’ın iflas erteleme talep edilen şirketleri, Çınarlı Tekstil, Felin Tekstil, Banu Taşımacılık Madencilik İnşaat ile Enes Madencilik San. Nak. ve Hafriyat oldu. Bilirkişi raporunda imzaları bulunan üç kişilik heyet, şirketlerin mali durumu ile ilgili hazırladıkları raporlarda dört şirketin borç miktarlarını ortaya koydu. Çınarlı Tekstil 690.442 TL, Felin Tekstil 1.120.999 TL, Enes Madencilik 855.270 TL, Banu Taşımacılık’ın ise 1.748.745 TL borçlu bulunuyor. Toplamda 4 milyon 415 bin lirayı aşan borçla ilgili olarak raporda, dört şirket için de ayrı ayrı iyileştirme planlarının etkin uygulanması durumunda sorunun aşılabilineceği ifade edildi.


Çınar: Devlet bir can verdi

Abdullah Çınar, iflas erteleme taleplerini “Devlet bana bir can daha verdi” sözleri ile yorumladı. Ticari geçmişi yarım asra dayanan bir aileden gelen Çınar, tedbir talebi için ‘Tabi hoş bir şey değil” yorumunda bulunarak şunları söyledi: “Ticari hayat cangılda yürümek gibi. Bazen beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bazen her şeyi öngöremeyebiliyorsunuz. Zor duruma düşen ancak ayağa kalkabilecek firmalar için devlet böyle bir mekanizma (iflas erteleme) geliştirmiş. Devlet bu şekilde bir can daha verdi bana. Koruma şemsiyesi veren mahkeme kayyumlar aracılığı ile bizleri sürekli gözetleyecek. Karar titizlikle alındı. İyileştirme planlarını hayata geçireceğiz. Sıkıntıya düşmemize neden olan işler, son dönemlerde girdiğimiz, taşımacılık ve madencilik. Grup içindeki şirketler birbirlerin kefil olduğu için bütün firmalarımız sıkıntıya düştü.”


50 yıllık geçmişe sahip

ABDULLAH Çınar’ın başında bulunduğu Çınar Grubu’nun kökleri 50 yıl öncesine dayanıyor. Babası da konfeksiyoncu olan Çınar 1990’lı yılların başında kendi şirketini kurdu. Grubun, ‘Çınarlı’, ‘Red Belle’ ve ‘High Set’ markaları pamuklu çamaşır, dokuma kumaş imalatı yapıyor. Şimdilerde 120 kadar çalışanı bulunan grubun yıllık cirosu 20 milyon TL dolayında.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/abdullah_cinar%e2%80%99in_4_sirketi_iflas_etti,_kayyumlar_atandi!/emlak-yasam-sektorden-haberler/vxpW3UfXhhI=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.