Kategoriler
Bornova Çiğli İzmir Konut Projeleri İzmir Satılık Ev Siteler

Öğretmen atama sonuçları açıklandı… Kiraya verecek evi olanlar okusun!

Kiraya verecek eviniz varsa, ya da kiraya vermek için yatırımlık bir ev almayı planlıyorsanız bu yazı sizi ilgilendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bugün Türkiye çapında 40 bin küsur öğretmen ataması yaptı. Eğer öğretmenseniz atandığınız okulu bu bağlantıdan bulabilirsiniz.

Haberlerden anladığım kadarıyla İzmir’de 3600 civarı öğretmenimizin ataması yapılmış. Kaçı şehir dışından gelecek bilmiyorum ama bir çoğu atandığı okula yakın veya en azından ulaşımı kolay semtlerde acilen ev kiralamaya çalışacaklar.

İzmir’de öğretmen açığı en çok olan ilçeler sırasıyla Bornova (680), Karabağlar (620), Buca (580), Menemen (430), Bayraklı (410), Çiğli (260). İzmir’in tüm semtlerindeki öğretmen açığı olan okullarının listelerine  bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Eğer bu ilçelerde veya bu ilçelere yakın bölgelerde kiraya verecek bir eviniz varsa, çok büyük ihtimal 1-2 hafta içerisinde iyi bir öğretmen kiracınız olabilir.

Öğretmenler iyi kiracıdırlar ama zor müşterilerdir; zor beğenirler, yavaş hareket ederler, çok titizdirler. Komşularının da kendileri gibi olmasına önem verirler; özellikle yatma ve kalkma saatleri çoğumuza göre daha erken olduğu için gürültü istemezler. Zaten kafaları bütün gün okulda şişmiş, bir de yandan gelen gece 11:30 müzik sesini çekemezler.

Kiralık evinizin ilanını 1-2 hafta boyunca ‘İzmir’de güvenlikli sakin sitede Öğretmene kiralık ev!’ başlığı ile vermenizde yarar var.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.