Kategoriler
Konut Projeleri

Sıcak ve doğal ev stili: Rustik

Doğala dönüş felsefesini benimseyen rustik stil, uygulandığımekânlara, kırsal yaşamın sadeliğinden ilhamalan, gösterişsiz ve fonksiyonel ama bir o kadar da zarifve elit bir atmosfer sunuyor.

Sıcak ahşapla zengin mekanlar
Rustik mobilyalar ham ağaç gövdeleri, farklıçam türleri, sedir, huş ve diğer yoğun renkliağaçlar, hasırdan yapılabilir. Monotonluğukırmak için benzer türden ahşapları birlikte kullanmakyerine dokuları karıştırmanızı öneriyoruz.Çiftlik evlerini anımsatan stilde mobilyalardayanıklı malzeme ve kullanışlı formlarda seçiliyor.Masif ceviz, deri döşemeli kanepeler, antikavitrinler, puflar uzun ham ahşap masaları stilinönde gelen dekorasyon ögeleri. Eskitme yada yıpranmış efektler başlıca cila seçenekleri.Meşe çerçeveli tablolar, el oyması biblolar vebüyük şamdanlar aksesuar olarak tercih edilebilir.Ahşabın sıcaklığının vurgulandığı stilde,yıpranmış ve doğal görünümlü ürünler için bitpazarları, antikacı ve eskicileri dolaşabilirsiniz.


Farklı ve doğal parçaları birleştirin

Rustik ev dekorasyonunu tamamlamakiçin aksesuar seçimikonusunda zorlanmayacaksınız.Çünkü doğanın tümnimetlerinden rahatça faydalanabilirsiniz. Tahta bir tekerlek,doldurulmuş geyik başı, kurumuş dallar ve yapraklarilk sayabileceklerimizden. Duvarlarda çöl renkleri,kil beji, krem ve yeşilin her tonunu uygulayabilirsiniz.Ev tekstilinde ise mekanları taba, tarçın kahvesi vekoyu kırmızı gibi sıcak renkli kumaşlar ısıtıyor. Zemindeetnik desenli kalın kilimler, deri halı veya hayvan postlarıen sık tercih edilenlerden. Örgü battaniyeler, derive goblen yastıklar, el yapımı çanak çömlek,hasır sepetler, doğal taş aksesuarlar, yağlı boyavahşi at tablosu, hatta bir çift kovboy çizmesiylebile mekanı zenginleştirilebilirsiniz. Ancak,tüm aksesuarları bir anda kullanmaya çalışırsanızevde ağır ve sıkıcı bir hava yaratma tehlikesidoğabilir. Stil temalarını tüm alana dengeli birşekilde yayabileceğinizi unutmayın.


Bahçede rustik etkiler

Stilin en güzel kısmı evin dışını da dekore edebiliyorolmanız. Eskitme sandalye ve masalar, ferforjefenerler, çardak, taş banklarla bahçede elverişli keyifköşeleri yaratılabilir. Eğrelti otları, yeşil bitki ve kuru dallaramor leylaklar, kırmızı güller eşlik edebilir. Bahçenizi kalıntahta çitlerle bölerek yemek, oturma ve küçük birmutfak alanı da yaratabilirsiniz.

Kaynak: http://www.hurriyetemlak.com/sicak_ve_dogal_ev_stili_rustik/emlak-yasam-sektorden-haberler/9%2eV1ApYuPik=/Ks1koaHZTSk=

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.