Kategoriler
Soru Cevap

Oğuz Alankaya Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

Oğuz Alankaya: Serdar Bey merhaba, onur mahallesi idareciler sitesinden ev almayı düşünüyorum. Araştırmalarım neticesinde kullanılan malzeme kalitesi sebebi ile izmirin en iyi projelerinden olduğu bahsediliyor. Ve civarında kendisi gibi lüks projelerin başlayacağını duydum. Oturma da 1-2 ay içersinizde başlayacağı yönünde. 215 bin tl lik 158m2 izmir körfezini komple gören akıllı ev otomasyonlu, kapalı otopark ve yüzme havuzlu site bence hem iyi bir yatırım hemde çevre yoluna yakınlığı, sağlam zemini ve körfez manzarası ile iyi bir yaşam alanı sunmakta. Sizin belirttiğim proje ve mahal ile ilgili görüşlerinizi almak isterim. Saygılarımla

Serdar Dağıstan: Proje neden bilmem ama biraz fazla uzun sürdü. Ben de uzun süredir bu projeyi takip ediyorum. Binaların sıkışıklığı haricinde olumsuz birşey söyleyemem. Fiyat da normal.

“Oğuz Alankaya Emlak Gurmesi üzerinden sormuş” için 6 yanıt

Düzeltmek istediğim bir husus var. Siteyi arayıp 215 bin TL ye ev soran oluyormuş. Evlerin 2011 fiyatları 215 bin TL imiş şimdi 300 bin TL civarında satılıyorlarmış. Düzeltmedir.

Biraz önce de söyledim, primini yapmış ise artık yatiimlik değildir. O rakamlara cikabilenler daha düz ayak olan yeni Girne civarında da ev bulabilirler.

Bir durumu düzeltmem gerekiyor 2011 yılındaki daire fiyatları 215 bin TL imiş. Şimdi ise 300 bin TL civarına satılıyormuş daireler. Daha oturulmadan prim yapmış anlaşılan.

Prim yapmış ise artık yatırımcı için pek esprisi yok demektir. Bir de, o bölge için rakam ciddi bir rakam.

Yorumunuz için teşekkürler. Site yetkilileri ile görüşmemde orta kısımdaki sosyal yaşam kompleksinin (kapalı otopark, yuzme havuzu, kafeterya, fitness center, alışveriş merkezi) projesi 6 katlı iken proje ek maliyetlerinden dolayı 5 kata indirilmiş bu sebeple bürokratik nedenlerden dolayı ( yeni planın onaylanması tekrar mimari çizimler vs…) projeyi 1 yıl ötelemiş. Ancak ev içi sağlanan yüksek standartlar şu an boş bir eve yaptırılmak istense en az 70-80 bin tl masraf gerektirdiği göz önüne alınırsa (ev otomasyonu,yerden ısıtma, teka ankastreler, schucco doğramalar, masif kapı, lamine parkeler, parmak izli çelik kapı, geberit ve ECA iç donanım, 1. sınıf mutfak, radyolu jakuzi vs…) 215bin fiyatın oturmaya başlanması ile birlikte 350-400 bin olacak diyorlar. Şu sıralar bazı internet sitelerinde 300 bin tl gibi fiyatla bazı daireler satışta… Havuz ise yarı olimpik boyutlarda ki izmirde nice havuzlu denen projelerin havuz m2 lerini söylemiyorum bile…

Eğer bir satış ekipleri yoksa sizi gönüllü ekip müdürü olarak almaları lazım 🙂 Hayırlı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.