Kategoriler
Genel

Piyasa Analizi – Dopingli Mavişehir’in Fiyatlarina Alternatif Çiğli Kent Hastanesi bölgesi

ÖZET
Mavişehir’in milli atlet Süreyya’dan daha dopingli emlak fiyatlarına alternatif olarak önerdiğim 5 dakika uzaklıktaki Çiğli Kent Hastanesi civarı için benim değerlendirmem: (10 üzerinden, 10 süper, 0 başkası alsın)
– Arsa yatırımcıları için fırsatlar az ama, fiyatlar daire fiyatlarının henüz prim yapmamış olması sebebiyle kontrol altında, … 6 puan
– Ev arayanlar için kaliteli inşaatlarda çok uygun fiyatlar mevcut… 8 puan
– İnşaatçılar için, satışların yavaş ve stok bolluğu olması risk. Bekleme gücü olanlar için yüksek getiriler olası 8 puan
– Önerdiğim proje Katal İnşaat, Arsa için ise bu bölgede nereyi bulabilirseniz


View Larger Map
Babama bir büyüğü söylermiş, şehrin sınırlarında arsa al hep diye. Bu her zaman doğruluğunu koruyan uzun vadeli bir yatırım stratejisidir. Ama daha kısa vadede gayrimenkul yatırımı düşünenler için de sektörde fırsatlar mevcut. Örneğin markalı projelerde temelden yer almak gibi. Ama eğer bekleme gücünüz ve biraz da derin cepleriniz var ise trendsetter denen şirketleri veya grupları takip edin. Örneğin İstanbul’da sanatçılar bir ara Cihangir’e taşındı ve de beraberlerinde orjinal hayat stilleri ile beraber değişik cafeler, restoranlar, galeriler ve barları getirdiler… Tabii bunları takiben de o hayata özenenler bu bölgeye yığıldı ve emlak fiyatları uçtu gitti. Galata Kulesi ve Balatçık civarı aynı hikaye. Yani, sanatçıları takip edin.
Takip edilecek diğer gruplar da var ama KİPA ve IKEA gibi bu işi çok iyi beceren şirketler de var. IKEAAAAA Ümraniyede açtı, yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan bilmem ama Ümraniye’de fiyatlar aldı başını gidiyor. Aynı hikaye bizim köy Bornova’da da görülüyor, IKEA tisunamisi diyelim Bornova IKEA karşısındaki emlak fiyatı artışlarına. En son örneğim de KİPA. Bornovada IKEA’nın yanında varlar, Gaziemir’de yol üstünde ve etrafı o bölgenin en değerli projeleri ile dolu, ve de en eskilerden Atatürk Organize girişinde. KİPA, IKEA ve bu gibi kurumlar şehirlerin ve hedef kitlelerin hareket rotalarını en doğru yer ve zamanda belirleyebilecek araştırma gücü ve deneyime sahipler. Sanatçılar ve bu gibi grupların gittikleri yerlerin değerlerini arttırmaları da esasında aynı prensiplere uyuyor, KİPA, IKEA ve sanatçılar gibi gruplar belli bir hayat stilini ve gelir grubunu temsil ediyorlar ve gittikleri yeri ihya ediyorlar.
İzmirde orta üst gelirli tabakaya yönelik olması gerekenden çok pahallı projelerin yapıldığı Mavişehir’e akıllı alternatif olarak sunduğum Çiğli Kent Hastanesi – Kipa arkası bölgesi de yukarıda anlatmaya çalıştığım prensiplere fazlasıyla uyan bir alan. Mavişehir’de hem evler hem de yaşamak çok pahallı. Eğer Mavişehir’dekinin yarısı fiyatına aynı büyüklükte ve ferah gelişen bir alanda ev almak, ve bir sitede yaşamanı bedeli olan en az 500 YTL lik aidatları vermek istemiyorsanız, hedefiniz Kent Hastanesi civarı olmalı. Kipa arkası olan bu bölge çok pirime açık. İzmir’in en kaliteli hastanelerinden Kent Hastanesi burada, Özel Türk Kolejinin yeni kampüsü burada, İzmir Tenis İhtisas Kulübü burada, 30.000 kişinin çalıştığı Atatürk Organize kapı komşusu, KIPA burada, ve bunun gibi bir çok çekici sebepten dolayı ben bu bölgeye bayılıyorum.
1.6 emsalli arsaların fiyatları 300 – 500 YTL/m2 civarında. Bu fiyatlar İzmir’in en uygun fiyatlarından. Daha ucuz arsa için Ulukent’e veya dağlara çıkacaksınız. Evler genelde 3 oda 1 salon, 130-150 m2 büyüklüğünde ve fiyatları 1000 – 1500 ytl/m2 arası. Kat karşılığı anlaşmalar arsa sahiplerine %35-%45 arası verilecek şekilde gerçekleşiyor.
Bu bölgenin şu an için en güzel binalarını Katal İnşaat yapıyor ve fiyatları da gayet uygun. Arsaları zamanında ucuza kapattığı için en çok kar marjı da onlarda tahmin ediyorum.
Çiğli Kent Hastanesi civarı için benim değerlendirmem: (10 üzerinden, 10 süper, 0 başkası alsın)
– Arsa yatırımcıları için fırsatlar az ama, fiyatlar daire fiyatlarının henüz prim yapmamış olması sebebiyle kontrol altında, … 6 puan
– Ev arayanlar için kaliteli inşaatlarda çok uygun fiyatlar mevcut… 8 puan
– İnşaatçılar için, satışların yavaş ve stok bolluğu olması risk. Bekleme gücü olanlar için yüksek getiriler olası 8 puan
– Önerdiğim Müteahhit Katal İnşaat, arsa için bu bölgede nereyi bulabilirseniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.