Kategoriler
Genel

Donald Trump’ın Etme Bulma Dünyası! Dost Kazığı Sağlam Olur!

İstanbul’da yeni projeye başlayan ve Üç kuruş için Dosta Kazık atmak isteyen Trump amcanın hikayesi herkese ibret olacak nitelikte.

Son zamanlarda gazetelerde Donald Trump’ın güzel kızının İstanbul’daki Trump markasını taşıyan Trump Towers projesi ile ilgili bir ton haberini ve yazısını okuduk. Vereceği hizmetler ve sunacağı olanaklar ile İstanbul’un en prestijli projelerinden birisi olacak Trump Towers, fiyatları ile de benzerleri ile aynı seviyelerde. Hatta İzmir’deki gökdelen projeleri ile neredeyse kapışır fiyatlarda!

Haberlerin hepsinde projedeki dairelerin %45’inin daha satışa sunulmadan satıldığı haberleri vardı. Ben Chicago’dan ayrılmadan hemen önce, 2006, Trump Chicago’nun temelleri atılmıştı. Benzer haberler o proje için de gazeteler ve televizyonlarda yer bulmuştu. O zaman Chicago’nun en pahallı fiyatları Trump’ta idi. Projenin hemen başında eş dost dediği emlakçılara, avukatlara, mimarlara vs… piyasa fiyatından biraz daha daha ucuz ve daha esnek ödeme koşulları ile bir miktar daireyi satmıştı. İŞTE BU NOKTADA DOST KAZIĞI YAVAŞ YAVAŞ KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞ!

Yaklaşık 1,5 sene sonra, bu eş dost ile yaptığı sözleşmelerde bir kaçış noktası bulan Trump amca, eş dost ile düşük fiyattan yaptığı tüm sözleşmeleri iptal etmiş. Sözleşmesini iptal ettiği daireleri o gün için daha yüksek olan piyasa fiyatları ile satışa sunmuş. Dost kazığını yiyenlerin bedduaları heralde işe yaramış ki, kriz patlayınca Trump amca’nın 3 kuruş daha fazla kazanmak için sözleşmelerini iptal ettiği ve daha yüksek fiyatla tekrar satışa sunduğu daireler elinde patlamış.

Trump Chicago Mayıs 2010 gibi bitecek. Adam tüm finansörleri ile mahkemelik. Yatırım için daire alanlar şimdi dairelerini %20 – %30 zararla satıyorlar. Yaklaşık $ 600 Milyon’luk kredisini geri ödemek için Trump amcanın biraz zorlanacağını tahmin ediyorlar. Yatırım için alanlar Trump’ın kendi fiyatlarından daha aşağıya satışa çıkardıkları için Trump iyice zor durumda kalmış.

Dost Kazığı ve Etme Bulma dünyası diye ben buna derim. İstanbul’daki projeden almayı düşünenleri de benzer bir senaryo için uyarırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.