Kategoriler
Genel

İzmir’in En İyi Köftecisini Arıyorum!

Haftada en az 1 kere Levent’i de alıp köfteye gideriz. Benim 3 favorim
1. Pınarbaşı’nda girişte sol köşede, bahçesinde kocaman çınar ağacı olan, adını bilmediğim yer.
2. Bergama Köftecisi, Buca Nato girişinde.
3. Cızbız Köfte, Alsancak Atatürk Kapalı spor salonun 2 paralelinde.

Önerilerinizi aşağıda yorum kısmına ekleyebilirseniz.

İsim ve yer belirtirseniz hemen gidip denemek istiyorum. En beğendiğim köftecide öneriyi gönderen okura yemek ısmarlayacağım.

“İzmir’in En İyi Köftecisini Arıyorum!” için 61 yanıt

NAM KÖFTE 60 yıllık bir geçmişi var.23 yıllık müşterisiyim.şiş pirzola ve köftesinin üzerine inanın tanımam.Köfteyi yemek için en ideal saat 14 :00 dür.Öğlen kalabalığında yoksun köftenin zevkine vararak yiyebilirsiniz.
tel:489 95 90 çankaya kilise sokağı

Bu kısmı geç gördüm 2009 tarihli bir yazını. Köfte düşkünü biri olarak kesinlikle Çiğli’deki Kemal Usta’nın yerini İzmir’de tek geçerim. yerini isterseniz tarif edebilirim.

Anadolu Caddesinden Menemen istikametine devam edin. AOSB sapağı vardır (alttan devam edebilirsiniz tünelden) orayı geçtikten sonra bir üst geçit gelecek önünüze. Üst geçitin hemen orada Menemen istikametine giderken sağınızda kalıyor. Karşısında BİM olması lazım. Eski Fe Metal’in karşısına kalıyor. Köfteci Kemal Usta diye ufak, salaş bir dükkan. Öğleden sonra saat 14:30-15:00 civarında köftesi biter zaten kapatır. Geç giderseniz karışık köfte yeme şansınız azalır kaşarlı köftesi daha erken bitiyor.

en iyisi midir bilemem lakin onu demek için hepsini gezmek lazım ancak bana göre iyi olan bir köfteci varsa kemeralti hisar önü neşe köfte 😉

Manisa sanayiinin içindeki Köftec. Ali’nin kağıtta köftesini öneriyorum. Müthiş, parmaklarınız yersiniz. Gidiyosunuz, msaya önce kocaman paket kağıtları seriliyor, kocaman taptaza bir ekmek masanın ortasına koyuluyor. 10 dk’ya yine kağıt ğüzerinde köteleriniz, yanında közlenmiş soğan, biberi baharatlar ve piyaz Allaaaahh 🙂 02362361384

İkinci olarak eğer hamburger seviyorsanız-köftesinin tadı gerçekten mükemmel Mavişehir Ege Park alışveriş merkezindeki Friends and Burgers’a uğramanızı tavsiye edrim. Ambiyans güzel, müzik hoş, köfteler leziz. Şahsen hamburger sevmememe rağmen, sadece burada hamburgeri hüpletiyorum.

Saygılar

belki biraz geç oldu ama yinede bir iki tavsiyede ben bulunayım

özcanlar tekirdağ
çömlek (akçaabat köftesi) çamlıca istanbul
orhan bursa inegöl

Köfteleri inegölden geliyormuş. Besler İnegöl Köfte. Üçyolda Eşrefpaşa Lisesinin yanı

Valla Çiğli organize ve yol üzerindek 2 inegöl köftecisi var, bence rakipsiz ama bunu da deneyeceğim. Teşekkür.

bızım bı arkadas geldı yemege bende kofte yapmıstım o kadar sevmıskı tum aile 10 porsıonluk kofte yedık 🙂

Kesinlikle ohannesburger! Köfteyi de ekmeği de kendileri özel yapıyorlar. İnanılmaz lezzetli, köftede ızgara kokusu var bir kere. Bir de özel yapım sosları ile akıllara seza bir lezzet oluyor – çok tavsiye edilir!
Bornova küçükparkta yerleri, şok marketin yanında. Hem ambiyans 10 numara, hem de çok lezzetli.

burada yazılan yerlerin çoğunda yedim.ama burda nasıl yazılmamış bilmiyorum.
bornova kebap 74..hükümet konağının orda.köşede fotografçı var ordan içeri girin göreceksiniz.izmirin en iyisi bence tartışmasız.önce tek karışık söyleyin.nasılsa bi tane daha söylersiniz sonra.

Kemeraltında girişinden polis karakolundan sağa dönünce vakıfbank var o pasaj içinden geçerek otoparkın sağ tarafın da kalan sokak ta herkes bilir köfteci OKAN var bir deneyin bakalım herkese tavsiye yolu düşen bir tadına baksın.

Sevgili Serdarcım sen köfteci arıyorsun ve bunu neredeyse en son ben duyuyorum:) Alsancak ta kıbrıs şehitlerinde akbank sokağın da gölde köfte de sen hiç köfte yemediysen çok büyük bir kayıp bizim ali aslında sende çok iyi tanırsın şuanda sevinç pastahanesinin karşısında duraklar varya bizim ilkokula gittiğimiz dönemlerde orada bir büfe yapardı yumurtalı karışığı ve köftesi meşhur du işte ali o büfeci amcanın oğullarından biri o akbank sokağında yusuf abi alsancak camisinin karşısında göl büfe (et döneride süperrr) en büyük abi hüseyin abi de kemeraltı sahlepçi oğlu pasajı arkası 2.ve 3.beyler arasında istediğin herhangi birinde istediğin zaman seninle köfte yemekten zevk duyarım sevgiyle kal…

Pınarbaşı’ndaki yer Köfteci Orhan. Sırrı köftesinde ekmek olmaması ama baharatı bol. Seven çok seviyor, sevmeyen 1 tane alıp bırakıyor.
Köfte formunda olmasa da, et yemek için en iyi yerler Alsancak Gül Sokak’tan Bonjour’un olduğu sokağa çıkan aralıklardan birisinde Dükkan Burger; ve Konak Pier’deki Steakhouse. Her ikisinde de dry aging metodu ile et dinlendiriliyor, etin bu sürede kaybettiği su (%30 kadar) fiyatlara ekleniyor 🙂

Ben Orhan’ın köftesine bayılıyorum. Bazen tuzu kaçırıyor ama olsun.

Bergama’da çarşı içinde Çiçekseven Köftecisi :)) Üstüne de ev yapımı tahanlı kemalpaşa tatlısı yiyeceksiniz. Faturayı Balay’a da yollatabilirsin:))
Kemeraltında Kızlarağasının arka (kahveciler) çıkışında bir köfteci daha var. Bence o da harika.

İkiçeşmelikten aşağı inerken yanlış hatırlamıyorsam Gazi bulvarına (ilk ana caddeye) sağa dönmeden önceki sokağa dönüp, yine ilk sağdaki sokakta küçük dükkanların arasında yapılan köfteyi de denemelisiniz. Uzun zamandır gidemiyorum ama umarım duruyordur. Her öğlen dolup dolup taşar. Şimdiden afiyet olsun…

Bulunun tabi. Geçen hafta Salihli’ye kadar uzadım iyi köfte için.

Menemen’e giderken büyük çiğliyi geçince cadde üzerinde sağ kolda inegöl köftecisi kemal usta’yı tavsiye ederim. bir de köfte değil ama çiğli atattürk organize sanayinin içindeki ata sanayi bölgesinde cağ kebapçı var meşhur. Mutlaka deneyin.

sevgili serdar abicim,

Pınarbaşında bir yer var fakat burada herkes in söylediği yer değil.
caminin hemen yanında ufak tefek bir dukkan adı bol kepçe ev yemekleri de güzeldir köfteside piyazıda yogurt ta…

Eger ki yolun düşerse Manisaya köfteci Ali nin kagıt köftesini yemeden gelme İzmir e….

bol kepçe’ye tesadüfen gittim. götüren arkadaş kuru fasulyesini öve öve götürdü, gittik ki bol kepçe imiş dediği yer. bu yoruma güvenerek ben köfte yedim ve notumu verdim: 3

köfte kuru ve harcına kokusunu verecek kadar koyun eti karıştırılmış.

movedo çarşamba menüsüne döner ekledi. izmir’de yediğim en leziz döner. kesinlikle denenmeli.

eliş,
1-kemeraltındaki balık hali ne zaman "eski" oldu?
2-izmirde bir tek eski balık hali var o da şimdi konak-pier ..
3-anlatılmak istenen yer sanırım köfteci Salih ARSLAN
4-Ben size Gümrük Otobüs duraklarındaki "bizim inegöl köftecisini" öneririm….

1. Sanayinin girisinin oralarda araba hasteneside diye biryer var
Onun karsisindaki kahvenin onunde bir abi yagli kagida kofte yapiyor,oturup kahvenin onunde yiyorsunuz icecekler tabi ki kahveden:))))
Dediginiz 3 adreside biliyorum
Bu hepsinden acik coookk acik ara daha iyi
Alsancaktan kalkip gidiyoruz valla
Goturdugum ve benimle dalga gecmeyen, kalkarkende tesekkur etmeyen kimseden yok
Siddetle tavsiye

1. Sanayinin girisinin oralarda araba hasteneside diye biryer var
Onun karsisindaki kahvenin onunde bir abi yagli kagida kofte yapiyor,oturup kahvenin onunde yiyorsunuz icecekler tabi ki kahveden:))))
Dediginiz 3 adreside biliyorum
Bu hepsinden acik coookk acik ara daha iyi
Alsancaktan kalkip gidiyoruz valla
Goturdugum ve benimle dalga gecmeyen, kalkarkende tesekkur etmeyen kimseden yok
Siddetle tavsiye

eliş derki kemeraltı eski balık hali arkasında ismini bilemiyorum ama bir köfteci var.Ben bu zamana
kadar köfte yememişim.Hem temiz.Hem
ucuz.Hem de doyun.Ha birde yoğurdunu yemeyi unutmayın.

Alper Kunt kardeş, hırdavatçılar çarşısındaki akhisar köftecisi kapanmış. mecburen dürüm yedik. yeni bir öneri daha bekliyorum.
tşk

manisa organize sanayi, melissa, girişteki köyün içinde. hem ucuz hem de gerçekten çok güzel.

Kofte candir 😉

Bornova'da baslarsa listenin en üstüne bizi yazın lütfen 😉 Zira bu kadar karar verememezin sebebi Bornova ortamindan kopamayacagimizi anlamak oldu.

Kofte degil ama hamburger merakınız da varsa, size Kucukpark Ohannesburger'i tavsiye edecegim bir de. Ev yapimi burger ve ekmeginden yapiyorlar, enfes!

Iyi calismalar!

Sevgili Makyajcantam.org Iraz, hemen deneyeceğim bu önerdiklerini de. Galiba 1000 kilo olucam bu arayış bitene kadar.
2+1ler burada bitti ama Bornova'da başlar çok yakında merak etme 🙂

1. 1202/5 sok. Hırdavatçılar çarşısında Akhisar köftecisi
2.Gazi Bulvarına girince borsanın oradan sağa dönünce solda Köfteci Hasan(kaşarlı köftei mutlaka tadın)

Pınarbaşındaki bahsettiğiniz yerin adı Köfteci ORHAN.Piyazı ve yoğurdu köftesinden daha iddialı bence.
yukarıdaki 2 yerde yedikten sonra bana yemek ısmarlayacaksınız!!.

Beleş reklam yok bizde sayın İncir evi. Buradan sallayacağına, 1 kutu incir gönder de tadalım ilk önce.

Serdar Bey, Emlak Gurme'liğinden Yemek Gurmeliği'ne bir geçiş mi var yoksa ???
Valla en iyi köfteyi nerede bulabilirsin pek bilemem ama, şöyle İzmir'i temsil edecek, yedikçe aklına İzmir'i getirecek tadlar arıyorsan ve eşe dosta hem lezzet hem de sağlık hediye etmek istersen İNCİREVİ'nin nefis incir ve diğer kuru meyvelerini öneririm… Sevgiler "not: bu yorumda sanal reklam uygulaması vardır :-)) http://www.incirevi.com "

Yemeği çok seven birisi olarak köfteyi duyar duymaz atladım.Söylediğiniz 3 köfteciyi de biliyorum. Ama benim bildiklerim şüphesiz onlardan daha iyi 🙂 1.Sanayi sitesi Köfteci Asil kesinlikle denenmesi gerken bir yer.Bir de Çamdibinde ismini bilmediğim Güneş oteli geçince benzin istasyonu var 2 adet 2. den sağa girince karşınıza kahve çıkıyor kahvenin yanı da köfteci yer bulmak biraz zor yiyipte oturup sohbet etmek te zor çünkü her seferinde sırada insanlar oluyor.Sol tarafındada Kalburcu Hyndai servis olması gerekiyor.Manisada organizesanayi sitesinde Köfteci Ali var onuda demeden geçemiyeceğim.En iyi yemeği yiyecek yeri arayanlar için iyi bir adresim :)Bu gün öğlen köftemi yesem?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.