Kategoriler
Genel

İşinizde Başarılı Olmak için Seda Sayan ve Ajda Pekkan’dan Öğrenebileceğiniz 3 Şey!

Bugün İstanbul’dan İzmir’e gelirken arabada Seda Sayan ve Ajda Pekkan’ın bana işimde nasıl yardımcı olabileceklerini düşündüm.

İkisinin hayatından kendime 3 ders çıkardım;

1. İnsanların güvenini kazanmak için onların dilini konuşman lazım:
Seda Sayan bir süredir Türkiye’nin en güvenilir meşhur kişiliği.  Ev hanımları Seda Sayan’ın dobralığına, açık sözlülüğüne ve yardımseverliğine bayılıyor. Seda Sayan’ı izleyenler kendileri gibi konuşan, göbek atan, gülen, ağlayan ve zengin bir kadın görünce, onun hareketlerini kendilerine örnek alıyorlar ve herşeyden fazla güveniyorlar.
2. Çoğunluğun istediği şey sana para kazandırır!; diğerlerine kulağını kapa!
Şu cümleleri Seda Sayan’ın bir röpörtajından aldım, yorum yapmadan veriyorum.
‘…. Fakat çok büyük bir hata yaptım. Sabah programlarında yaptığım şeyin içerisinden şarkıyı, türküyü ve orkestrayı çıkardım. Seyircim bunu çok yadırgadı, içi boş geldi. Bu hataya da çok eleştirilidiğim için düştüm. “Aman canım şurada şarkı türkü söyleyip, halay çekip, göbek atıp, burada da dert dinliyorlar” dediler. Çok eleştirilince, o zaman bir değişiklik yapayım dedim. Ben eleştirilirken reytingler tavandı. Fakat ben bu eleştirileri çok ciddiye aldım, seyirciyi hesap etmedim. Bir daha asla eleştiriyi ciddiye almayacağım. Seyirci önemli. Orada bana hata yaptırdılar. Benim seyircim beni göbek atarken görmek istiyor, ağlarken görmek istiyor, kahkahamı istiyor, ne giydim diye merak ediyor, “şimdi delirdi, kime bağıracak acaba” diye merak ediyor. Seyirci benim aklımı öyle güzel başıma getirdi ki, biz bunu istemiyoruz dediler, tepki verdiler, eski halini istiyoruz dediler. Biz de eski halimize döndük. Halk bunu istiyorsa ben de bunu yapmaya devam edeceğim.’
3. Zamanla eskimeyen şeyler yap! Moda olmaktan uzak dur!

Seda Sayan için son zamanlarda Ajdalaşıyor deniyor. Ajdalaşmak demek, daha ağırbaşlı, daha klasik, halkın biraz daha üzerinde duran ve o duruşu kendisine yakıştıran insan demek. Ajda bu yüzden eskimedi; tabi estetiğin hakkını da vermek lazım. Kendine has karakter, görünüşten daha derin bir anlam ve zerafet, insanları, arabaları, kıyafetleri, binaları vs… yani hayatımızdaki ŞEYleri eskimeyen bir güzellik veya moda olarak ayıran özelliklerdir. Zamansız Ajda nasıl hala konser salonlarını dolduruyorsa, Moda Burak Kut da o kadar unutuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.