Kategoriler
Genel

Kadınlar Hakkında Yine mi Yanıldım???




Ağustos 2009’da yazdığım 3 Dakikalık Bir Aşk Hikayesi yazımda, yüzlerce ev sahibi adayı ile görüştükten sonra ev alım kararını Kadınların verdiğini, çünkü kendilerinden çok ailelerini düşündüklerini, pratik ve hızlı kararlar verebildiklerini söylemiş ve iddia etmiştim!

Uğur Özmen’in araştırmasına göre yine yanıldım! Kadınlar zannettiğim kadar da özverili değil galiba!



Uğur Özmen Bizim Kadınlarımız başlıklı yazısında, kadınların önceliklerinin benim iddia ettiklerimle pek alakalı olmadığını, en az biz erkekler kadar bencil olabilecek öncelikleri ve seçimleri olduğunu gösteren araştırma sonuçları sunmuş.
Benim tahminim, gelir düzeyi yükseldikçe insanların bencillik katsayısı artıyor; erkek kadın ayrımı yapmadan. İnsanın kazandıkları çoğaldıkça bir koruma ve karşılaştırma psikozuna girip paylaşmayı unutabiliyor.
Sayın Özmen’in araştırması ne kadar bilimselse, benim bayan bir müşterimin eşine söylediği aşağıdaki cümleler de o kadar gerçek ve pratik!
(Bay ve Bayan evi almaya karar vermek üzereler. Bey Bayana hadi beraber alacağız, senin de ismin tapuda yazacak, napalım? diye soruyor)
Bayan X kocasına aynen şunu söyledi: Ali’cim, bu evi SEN senelerin emeği ile kazandığın parayla alıyorsun; ben evi çok sevdim ama bu senin emeğin ve senin kararın!


“Kadınlar Hakkında Yine mi Yanıldım???” için 5 yanıt

Irazcaa, kadın söz sahibi değil diyeni allah çarpar!; aksine çok söz sahibi ama Uğur bey'in araştırmasından anladığım kadınlar benim zannettiğim kadar anaç değilmiş. Benim müşterim bayanlar hem söz sahibi hem de evin 🙂

araştırma bana çok sağlıklı gelmedi. sonuçta olmayan paraya hayal kurmuşlar. para gerçekten ellerine geçse, hayalleri uğruna mı yoksa hayatın gerçekleri için mi harcayacakları konusunda gerçeklerin ağır basacağını düşünüyorum.

Kadınlar söz sahibi değil mi diyorsunuz..

Haha, o kadın o lafı söylerken arka planda yolunu çoktan yapmıştır. O cümle sadece buzdağının görünen, "pohpohlayayım kendine güveni gelsin" kısmıdır. Bu cümleyle adam fethedilerek, bilayre istenenler fazlasıyla yaptırılacaktır.

Erkek mantığı kadın beyninde dönen plan-proce-fitne-çok katmanlı düşünme'nin yanında masum bir çocuk gibi.

Imza: 110 kızın içinde okumuş bir dişi. 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.