Kategoriler
Emlak Genel İzmir Satılık Ev Siteler Yatirimlik Ev

Soyak Mavişehir Optimus’un sırrı!

Emlakkulisi.com ve emlakgurmesi.com’dan soru soranların çoğunluğu Soyak’ın küçük m2’li evlerini eleştirirler! Hatta bazen kızanlar bile oluyor ama onlara söylediğim birşey var; Soyak çıkıp da ben büyük ev yapıyorum demiyor ki!

Adamlar bir formül buldu ve kim ne derse desin formül çalışıyor. Geçen gün yayınladığım Soyak Mavişehir Optimus, Park Yaşam Mavişehir ve Mavişehir Modern projelerindeki 2+1 dairelerinin karşılaştırmasında da gördüğünüz gibi Soyak 191.000 TL ile en ucuz 2+1 daireyi satar gibi gözükürken, esasında neti 3700 TL/m2’ye gelen birim fiyatı ile 3 proje arasında en pahalı birim fiyata sahip.

Soyak’ın formülü de bu; aynı isme sahip daireyi, yani 2+1 daire, diğer projelere göre çok daha ufaltarak fiyatı aşağıya çekiyor ama birim fiyatını diğerlerinden daha yüksekte tutuyor. Ali Rıza 191.000 TL’ye Optimus‘ta 2+1 daire sahibi olmayı düşünebilirken, esasında aralarında birim m2 fiyatı olarak en ucuzu olan Mavişehir Modern‘deki 289.000 TL’lik 2+1 daireyi almayı düşünmüyor.

Bu sonuca bakarak, bence Mavişehir’de ev sahibi olmak isteyen ve limitli bütçeye sahip alıcılar ve yatırımcılar Soyak Optimus‘u tercih ediyor olabilir. Yaşamak için baktığınızda Mavişehir Modern‘in metrekareleri ve fiyatları en uygunu gibi gözüküyor.

Yatırım için hangisi daha çok prim yapar, hangisi daha iyi kira getirir zaman içinde göreceğiz ama Soyak Optimus’un Soyak Mavişehir’in performansını yakalayabileceğini düşünmüyorum; alanların çoğunluğu yatırım için alıyor gibi gözüküyor! Bu kadar çok yatırımcı olunca, teslimattan sonra mal sahipleri aldıkları evleri AÇIK İNDİRİM yolu ile kiralama veya satışa yönelebiliyorlar ve fiyatlar tepe taklak oluyor…

“Soyak Mavişehir Optimus’un sırrı!” için 3 yanıt

Serdar Bey yorumlarınıza katılıyorum. Soyak Optimus projesini beğenmediğimi söylemek isterim. SSK hastanesi görünümünde. Ya da Antalya’daki oteller gibi ( Adam&Eve oteline benziyor. ) Ben Soyak’tan daha güzel bir proje beklerdim. Bu nedenle Mavişehir Modern ve Mavişehir Modern 2 ve de Mavişehir Park Yaşam projeleri İzmir halkına daha yakın bence. Tabiki de bu benim yorumum.

🙂 🙂 İzniniz olursa bu arada size bir sorum olacak…hiç duyum aldınızmı acaba? Mavişehir Modern 2 ‘nin güneyine, yani Park Yaşam’ın da doğusuna ( tam yanı ) denk gelen yaklaşık 25.000 metrekarelik dikdirtgen bir alan mevcut. Bu alan Toki’ninmi acaba? ya da burası için projelendirilmiş bir çalışma varmı? Şimdiden teşekkürler. Saygılar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.