Kategoriler
Ev Satın Almak İzmir Konut Projeleri İzmir Satılık Ev

Doğalgaz kullanmanın dayanılmaz hafifliği!

Doğalgaz’ın ucuz ve son kullanıcı açısından temiz olduğunu biliyordum ama bu kadar da ucuz olduğunu açıkçası bilmiyordum!

Bugün İzmirgaz’dan gelen bir tanıtım mesajında yandaki karşılaştırma tablosunu göndermişler. Alsancak’ta bir çok bina doğalgaza geçti geçiyor. Benim oturduğum bina henüz geçmedi ama heyecanla bekliyoruz çünkü ben LPGzedelerdenim.

Alsancak’ta doğalgaza geçen 7-8 katlı binalarda altyapı ve tesisat maliyetinin 40.000 – 60.000 TL aralığında değiştiğini öğrendim. Daire başı 3.000 – 5.000 TL gibi bir rakama geliyor.

Eğer kat kaloriferi sistemi olan bir binada yaşıyorsanız ve doğalgaza geçmeye niyetlendiyseniz, doğalgaz kombi, doğalgaz projesi, konut içi tesisat, abonelik ve depozito ücretleri ile yaklaşık 5.000 – 7.500 TL’lik bir maliyete bakıyorsunuz.

Eski binaların dezavantajı çoğunun izolasyonsuz olması, ısı kaybının çok olması ve eski merkezi sistem olması sebebiyle bireysel ölçümlemeye fırsat vermemesi (yan komşu cayır cayır yakarken sizin 21 C ile mutlu olmanıza rağmen toplam faturanın eşit olarak paylaşılması durumları…)

Dün bir arkadaşımın arkadaşı sormuş, Bostanlı’da 400.000 TL’ye eski bir binada ev alıp yenilemek mi daha iyi yoksa Mavişehir’de yeni yapılan projelerden birisine girmek mi? Eğer doğalgaza geçmemiş bir bina ise sadece doğalgaz ısıtma olmadığı için kayıp senelik 1.500 – 4.000 Tl arasında değişiyor, bir de buna izolasyon olmamasından kaynaklanan kayıpları da ekleyin… Minimum 10 sene yaşayacağınız bir ev ise 15.000 TL – 40.000 TL arasında bir kaybınız garanti!

Her ne kadar doğalgaz şimdilik bu kadar ucuz ise de, diğer alternatifler ile arasındaki fiyat farkını görünce daha ne kadar bu kadar ucuz kalır diye düşünüyor insan!

İzmirgaz’ın müşteri hizmetleri insanı gaz bağlatmaktan vazgeçirecek kadar kötü olsa da, şimdilik en ekonomik ısınma alternatifi gibi gözüküyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.