Kategoriler
Soru Cevap

cengiz ter Emlak Gurmesi üzerinden sormuş

cengiz ter: iyi günler.eşim ve ben devlet memuruyuz.izmirli olduğumuz için yatırım amaçlı konut almak istiyoruz.aylık gelirimiz 8000 tl,55000 tl. nakit paramız var.doğrusunu söylemek gerekirse izmirli olmama rağmen (eşrefpaşa üçyol civarında büyüdüm) gelecek vaadeden yerleri pek bilmiyorum.diğer arkadaşlara çiğli,yeşilova gibi semtleri önermişsiniz.sormak istediğim:
1-yatırım amacıyla alınacak 1+1,2+1,3+1 tercihi konusunda görüşleriniz nedir?
2-sıfır bir ev mi yoksa ileride satabilecğimi düşünerek ikinci el bir ev alma konusunda görüşleriniz nedir
3-Bornova merkezde cumhuriyet meydanına yakın 3+1 140 m2 13 yıllık bir daireye 220.000 tl. istiyorlar.5 katlı apt.’ın 3 katı apt.’da asansör yok. uygun mudur?görüşünüzü almak isterim.teşekkür ederim.

Serdar Dağıstan: 1+1\’ler yüzde olarak en çok primi yapıyor ve kira getirileri çok iyi oluyor; 2+1\’lerin 2. el satışı daha kolay oluyor. 3+1\’ler klasik seçenek ama alabilecek müşteri sayısı kısıtlı oluyor. Güvenilir bir firmanın temelden girebileceğiniz bir projesini bulursanız en iyi seçenek. Asansörsüz 3. kat bir evi almayın; bu kadar donanımlı ve makul fiyatlı evler varken o evi bir daha satamazsınız. Aynı yerde aynı özelliklerde projeden bir evin fiyatı ile 2. el bir evin fiyatı aynı ise tabii ki 2. eli seçmeniz daha mantıklı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.