Kategoriler
İlk defa ev alacak olanlar

Evmenaj hastalığı ve belirtileri!

Bu hastalığın adını ben buldum; ne yazık ki ev alacak bir çok ailede salgın şekilde görülüyor. Hastalığın isim babası olarak tedavisi konusunda da önerilerim var…

Evmanaj, sürmenaj hastalığının kuzeni olup, çok uzun süre ev arayan kadın ve erkeklerde ve hatta genç irisi çocuklarında da görülebilmektedir.

Hastalık şu aşamalardan geçerek gelişir; en iyi niyetler ile yeni bir ev arayışı başlar. Eş, dost, kayın, çoluk çombalak herkes sürece dahil olur. Hastalığın ilk belirtileri, karar aşamasına dahil olan kişilerin bir anda en iyi mimar, mühendis ve sosyolog olması ile ortaya çıkar. Ev arayışının 3 ayı geçmesi ile bir süre nefeslenilir; verilen aradan sonra yeni bir enerji ile ev arayışı tekrar başlar. Hastalığın bazı safhalarında çok heyecanlanılan evler için kaporalar bile verilir ve kaptırılır.

Hastalığın en yoğun yaşandığı aşamada artık herkesin öncelikleri karışmıştır; artık istenilen yeni bir ev değil, tam teçhizatlı bir hastane ve en şık otelden daha da lüks hizmetlere sahip, kendilerinden iyi olmayan ama yine de düzgün sayılacak insanlara komşu olan, bu arada fiyatı da çok çok çok ucuz olan bir hibrid ev/otel/hastane/okul/olimpik spor tesisi kompleksidir! Halüsinasyon aşamasına ne yazık ki geçilmiştir.

Arkadaşlar, eğer ev arayışınız 3 ayı geçtiyse artık ev aramıyorsunuz, olayı bir hobi haline getirmişsiniz demektir! Bırakın ev sizi arasın bu noktadan sonra. Arayışı uzattıkça eşiniz veya aileniz ile aranızda gereksiz tartışmalar çıkacak, tansiyon yükselecek, huzursuz olacaksınız.

Yapılacak iş basit; öncelikle kendinizle başbaşa kalın ve nefes alın. Kafanızı karıştıranları uzaklaştırın. Önceliklerinizi tekrar gözden geçirin. Her karar esasında bir ödün vermedir; alacağınız ev her sorununuzu çözmeyebilir ama en önemlilerini çözdüğü sürece problem yok.

Önceliklerinizi yapmakta kafanız karışıyorsa, emlakgurmesi öncelik listesi tablosunu bu bağlantıdan kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.